FC Almere krijgt te weinig in De Bilt

Na twee wedstrijden is FC Almere nog puntloos in de zaterdag tweede klasse B. De ploeg van Jamal Yahiaoui herstelde zich goed van een matige eerste helft, maar keerde alsnog met een 3-1 nederlaag terug vanuit De Bilt.

Met name in de eerste helft lieten de Almeerders het afweten. De Bilt voelde dit goed aan, had bij vlagen een overwicht en kwam na een kwartier spelen ook aan de leiding. Steven van den Berg stelde zijn broer Sander in staat de score te openen: 1-0. FC Almere kwam hierna goed terug, maar was soms te slordig om het de defensie van de thuisploeg echt lastig te maken. Bovendien voorkwam Barry Smitz op de doellijn een tweede treffer van De Bilt.

Het inbrengen van de van Waterwijk overgekomen Gary Bouwmeester zorgde ervoor dat FC Almere na de rust meer druk kon uitoefenen. De combinaties liepen beter en De Bilt moest soms alle zeilen bijzetten om de bezoekers van een doelpunt af te houden. In de 58ste minuut trok Bouwmeester de stand alsnog gelijk en dat was meer dan verdiend.

Niet veel later moesten de Almeerders met tien man verder nadat Smitz zijn tweede gele kaart kreeg. Ondanks de numerieke minderheid bleven de gasten aanvallen en had het zomaar 1-2 kunnen worden als de lat niet in de weg had gestaan bij een inzet van Douwe Willemars. Ook werd FC Almere een strafschop ontnomen, nadat Bouwmeester door twee verdedigers onderuit werd gehaald. “Belachelijk dat de scheidsrechter hier niet voor floot. Ik werd weggetrokken, er werd mij een honderd procent kans ontnomen”, zei de aanvaller na afloop.

Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, wat ook op zijn plaats was geweest, maar in de slotfase sloeg De Bilt toe. Door twee treffers van Redouan Boussoufi won de thuisploeg met 3-1. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.