FC Almere laat na rust ware gezicht zien

De wedstrijd in de derde klasse C tussen FC Weesp en FC Almere was een wedstrijd waarin iedere voetbal liefhebber lekker aan hun trekken kon komen. De thuisclub wilde de bezoekers hun wil opleggen maar daar kwam weinig van terecht. In de slotfase liep Almere zelfs uit naar een 5-0 zege.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de twee ploegen goed aan elkaar gewaagt en leverde dat voor beide doelen de nodige mooie momenten op. Coach Rene van Vark van FC Weesp had zijn manschappen opdracht gegeven om weinig ruimte weg te geven en zodoende veel in balbezit te komen. Almere speelde haar eigen spelletje en kreeg al snel twee hoekschoppen te nemen maar dit leverde niets op. FC Weesp met aanvoerder Sasja Fransen in een belangrijke rol stelde ook de Almere verdediging regelmatig op de proef en was de weer van een blessure herstellende doelman van Almere Jeffrey Scheggetman uitstekend op z’n hoede.

Na een kwartier  kwam voor Almere de verlossende treffer toen uit een hoekschop Mike de Blieck de bal nog net met het hoofd kon beroeren en stond de ploeg van coach Maurice Ligeon op 0-1.

De thuisclub herstelde zich goed en was hierna herhaaldelijk gevaarlijk voor het doel van de gasten te vinden maar achterin bij Almere was het duo Erwin Haselbekke/Tim Portengen uitstekend op dreef en kon men steeds weer orde op zaken stellen. Wel was Sasja Fransen van de thuisclub dicht bij een treffer maar zijn schot kon simpel worden verwerkt door Scheggetman. Voor de rust waren beide partijen ong wel kansrijk maar doelpunten bleven vooralsnog uit.

Na de “wissel”had Almere coach Ligeon kennelijk zijn pupillen wel even toe gesproken want de ploeg begon veel fanatieker aan de tweede helft. Er waren direct al een paar kansen maar een schot en een kopbal leverde geen goal op. Ook de gastheren kwamen in de beginfase sterk voor de dag maar zowel Dave Goudswaard als Iwan Fransen waren niet gelukkig in de afwerking. Later in de tweede helft drong Almere FC Weesp steeds verder terug en in de 70e minuut viel dan toch de tweede goal voor de gasten, uit een vrije trap van Tim Portengen, die eerst nog door de Weespgoalie Nicky Gomes werd gestopt kon spelbepaler en uitblinker Marcel Haselbekke van Almere beheerst de 0-2 scoren.

Hierna drong de thuisclub nog meer aan en kon Almere de wedstrijd meer naar hun hand zetten. Dat niet veel later dan ook de 0-3 viel door Mike de Blieck was niet verwonderlijk.

FC Weesp bleef strijden voor elke meter maar het zat de ploeg van Rene van Vark deze middag niet mee en moest men uiteindelijk ook nog de 0-4 uit een vrije schop van Tim Portengen incasseren. Met nog zón 4minuten te spelen mocht ook Jeffry Coersen nog scoren en was de 0-5 een behoorlijke afstraffing voor de Weesper ploeg.

Na afloop was aanvoerder Sasja Fransen van FC Weesp wel teleurgesteld “we hadden vanmiddag wel meer verdiend maar op de beslissende momenten waren we er niet en dan krijg je de kous op je kop”.  FC Almere aanvoerder Erwin Haselbekke was een tevreden man,   “dit hadden we nodig na het gelijkspel van vorige week tegen Eemboys, we hebben het als ploeg goed opgepakt en de winst was onze beloning” aldus de enthousiaste aanvoerder van FC Almere.