FC Almere laat zich verrassen door De Bilt

In de zaterdag tweede klasse B heeft koploper FC Almere zich laten aftroeven door nummer vier De Bilt. De ploeg van Maurice Ligeon verloor op eigen veld met 1-3 en zag daarmee FC Aalsmeer op gelijke hoogte aan kop komen. FC Almere heeft nog wel een beter doelsaldo.

Ligeon moest flink improviseren, want zowel Abdoul Ghoudou als Niek Huizinga was geschorst, terwijl Peter van Dongen (niet fit genoeg) op de bank begon. Vanaf het begin was het een gelijk opgaand duel, waarin de thuisclub de betere kansen niet in een doelpunt om kon zetten. Een keer zat hiervoor de paal in de weg. FC Almere speelde zeker niet haar eigen spel. Het baltempo was veel te laag en de passing liet veelal te wensen over. Vlak voor de rust kwam De Bilt onverwachts aan de leiding. Een voorzet kwam verrassend bij Joey de Ruijter, die geen moment twijfelde en fraai en onhoudbaar voor Gijs Roelofsen de bal in het doel liet draaien: 0-1.

In het tweede bedrijf wilde FC Almere de gasten direct vastzetten. Dit lukte ook, alleen ketste een inzet van Mike de Blieck snel na de hervatting op de kruising. De Bilt kreeg meer balbezit en na een goede pass kwam Mike Versloot vrij voor doelman Roelofsen, waar de spits wel raad mee wist: 0-2. De thuisploeg liep hierna achter de feiten aan en kon het tij niet meer keren. Sterker nog, in de 57ste minuut lag het derde doelpunt in het Almeerse doel, opnieuw via Versloot.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De 1-3 door een kopbal van Ramon Kool was slechts nog voor de eer. In de slotfase had de thuisploeg nog meer terug kunnen doen, maar het zat er niet in voor FC Almere. Ook was Raoul Cheuk-A-Lam niet gelukkig met zijn invalbeurt, want ook hij deelde in de malaise en kon na een te harde tackle met een rode kaart vertrekken. Trainer Maurice Ligeon was na afloop duidelijk: “In de eerste helft hadden we het beste van het spel, maar ontbrak het ons aan geluk. Na de rust kwamen we te snel op een 0-2 achterstand en dat brak ons uiteindelijk op. We moeten verder en dus gaan we ons weer focussen op de wedstrijd tegen Scherpenzeel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.