FC Almere lijdt puntverlies bij laagvlieger Zevenhoven

FC Almere is in de zaterdag tweede klasse B naar de vierde plaats gezakt. Na de nederlaag vorige week tegen Delta Sports (1-3), leed de ploeg van Maurice Ligeon opnieuw puntverlies. Op bezoek bij de nummer voorlaatst Zevenhoven bleven de Almeerders steken op 1-1.

Vanaf het begin was er een klein veldoverwicht voor FC Almere, maar Zevenhoven kwam al snel beter in de wedstrijd en het duel ging uiteindelijk vrij gelijk op. In de vijfde minuut kregen de gasten een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, alleen slaagde Marvin Tjon sjoe Soei er niet in om de doelman te verschalken. Aan de andere kant had Almere geluk toen een strafschop via de paal in de handen van Almere-doelman Gijs Roelofsen eindigde. Het was FC Almere dat de score opende via aanvoerder Nick Stots. Lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan, want Zevenhoven zette flink aan en kwam nog voor de rust op gelijke hoogte: 1-1.

Zevenhoven - Almere

In het tweede bedrijf hadden beide ploegen hinder van het zware veld. FC Almere had het meeste balbezit, maar stuitte telkens op de stugge verdediging van Zevenhoven. Slordig spel en te weinig overleg in het strafschopgebied stonden enkele keren de 1-2 in de weg. Ook toen Zevenhoven met tien man verder moest, wist FC Almere hier niet van te profiteren. Daardoor lieten de Almeerders twee belangrijke punten liggen in de strijd om het kampioenschap.

FC Almere zag Delta Sports over zich heen komen op de ranglijst en dus is de ploeg van Maurice Ligeon nu de nummer vier. De achterstand op FC De Bilt, de nieuwe koploper in de zaterdag tweede klasse B, bedraagt drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.