FC Almere loopt dankzij hattrick Vlieger in op koploper DHSC

FC Almere heeft in de zaterdag tweede klasse B de achterstand op koploper DHSC verkleind tot vier punten. De ploeg van Maurice Ligeon deed zelf wat het moest doen door geen fout te maken tegen laagvlieger NiTA (4-0) en zag DHSC met 1-0 onderuit gaan bij TAVV. Lesley Vlieger was met een hattrick wederom belangrijk voor de Almeerders.

De overwinning kwam eigenlijk geen moment in gevaar voor FC Almere. Al binnen vier minuten maakte de thuisploeg het verschil. Met een hard schot zorgde Abdoul Ghoudou voor de openingstreffer. Het hoge tempo wat FC Almere etaleerde was soms niet te volgen voor NiTA. De gasten hadden geluk dat Peter van Dongen even later geen doel trof, anders was de wedstrijd snel gespeeld geweest.

Vervolgens kwam NiTA iets beter in de wedstrijd en deelde een paar kleine tegenstoten uit. Zo werd een inzet van middenvelder Jeroen Langeraar gestopt door Almere-doelman Gijs Roelofsen. De thuisploeg bleef de toonaangevende ploeg, alleen had het geen geluk bij diverse mogelijkheden. Vlak voor rust werd de voorsprong alsnog verdubbeld. Lesley Vlieger liet de sluitpost van NiTA met een strakke schuiver kansloos: 2-0.

20161112-almere-nita-herman-de-wit-lesley-vlieger

Na de rust wilde NiTA zich niet naar de slachtbank laten leiden door FC Almere. De gasten beten flink van zich af, maar waren niet bij machte om het de nummer twee van de ranglijst echt lastig te maken. Toen Vlieger er in de 75ste minuut 3-0 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk bepaalde diezelfde Vlieger de eindstand op 4-0 met zijn derde treffer van de middag.

“Het loopt lekker bij ons, ik zie dat het team alleen maar sterker wordt”, was de spits lovend over FC Almere. “De brede selectie gaat zijn vruchten afwerpen en daar zijn we allemaal belangrijk in.” De Almeerders profiteerden van het puntverlies van DHSC en volgen de koploper nu op vier punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto’s: Herman de Wit