FC Almere loopt opnieuw promotie mis

Voor de derde keer dit seizoen heeft FC Almere van competitiegenoot Victoria verloren. Deze 0-2 was de meest pijnlijke, want hierdoor promoveren de Almeerders opnieuw niet naar de zaterdag eerste klasse. FC Almere eindigde het duel met negen man.

Voor zo’n duizend toeschouwers moesten beide ploegen in het begin een beetje aftasten. Een kopbal van Almere-spits Lesley Vlieger was te slap om doelman Daniel van Veen te verrassen en een inzet van Tjeerd Hof werd op de doellijn gekeerd. Namens Victoria zag Rik Langhout dat Almere-keeper Gijs Roelofsen een fraaie redding in huis had. De grootste kans in de eerste helft was vlak voor rust. De paal stond een openingstreffer van Vlieger in de weg.

Tien minuten na de hervatting kwam de ommekeer. Hof liep tegen zijn tweede gele kaart op en kon vertrekken. De sfeer werd vervolgens steeds grimmiger. Victoria profiteerde optimaal van het overtal en kwam door een rake kopbal van Jim van der Scheer aan de leiding. Niet veel later sloegen de Hilversummers opnieuw toe. Peter van Dongen beging een overtreding binnen de beruchte leiding en scheidsrechter Ferit Akkaya wees resoluut naar de stip. Rik Langhout verzilverde dit buitenkansje: 0-2.

Na ruim een uur spelen moest de thuisploeg zelfs verder met negen man. Vlieger werd onderuit gehaald door een Victoria-verdediger, Het arbitrale trio zag hier geen overtreding in, waarna de spits verhaal iets riep tegen zijn directe tegenstander. De assistent-scheidsrechter dacht dat hij het tegen hem had en op diens advies trok Akkaya een directe rode kaart.

Vervolgens werd ook Augustijn naar de tribunes verwezen, nadat hij ‘moet dat nou, je maakt zo de hele wedstrijd kapot’, riep. De oefenmeester was zeer verbaasd over het optreden van het trio. “Je kan je aan de regels houden, maar soms moet je ook eens een oogje dichtknijpen. Dat heb ik vandaag zeker gemist. Niet alleen aan onze kant, ook bij Victoria. Jammer dat dit gebeurt.”

Met negen man en zonder trainer slaagde FC Almere er niet in om het tij te keren. Victoria kon het duel rustig uitspelen en de derde promotie in drie jaar bewerkstelligen. FC Almere blijft tweedeklasser en zal volgend seizoen onder de nieuwe trainer Jamal Yahiaoui weer een poging wagen.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag Herman de Wit
Foto’s Ronald Hovius

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)