fbpx
Home / Algemeen / FC Almere moet in verlenging hoofd buigen voor CSW

FC Almere moet in verlenging hoofd buigen voor CSW

FC Almere is in de nacompetitie voor promotie naar de zaterdag eerste klasse al in de eerste ronde gestrand. De ploeg van scheidend trainer Jamal Yahiaoui ging op bezoek bij herkanser CSW met 0-2 onderuit. Beide treffers vielen pas in de verlenging.

Zeventig minuten lang was FC Almere de betere ploeg in Wilnis. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar onder meer Koen Blommestijn en Gary Bouwmeester slaagden er niet in de score te openen. “We hadden ze waar we ze wilden hebben. Alleen het laatste zetje kwam niet”, blikte Yahiaoui terug. Na die zeventig minuten vloeiden de krachten weg bij de tweedeklasser. In de reguliere speeltijd bleef de brilstand op het scorebord staan, waarna het in de verlenging misging.

In de 99ste minuut kopte Maikel Pauw van dichtbij de 1-0 binnen. Die achterstand kwam FC Almere niet meer te boven. “Door de warmte lukte het ons niet meer om veel voor het doel te komen. Met name op het middenveld hebben we de slag verloren”, aldus Yahiaoui. Het gemis van Barry Smitz (backpacken in Azië) en aanvoerder Peter van Dongen (vakantie) speelde hier ook een rol in. “Het veld lag open en we kwamen conditioneel in de problemen.”

Via Dave Cornelissen gooide de thuisploeg het duel definitief in het slot. Daarmee kwam er voor de Almeerders een einde aan dit seizoen en ook de periode van Yahiaoui (volgend seizoen trainer van De Blokkers, red.) bij de club. “Ik ben trots op de jongens, hoe we dit seizoen gevoetbald hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Archieffoto: Martin Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend