FC Almere onderuit in Nijkerkerveen

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere de aansluiting op koploper DHSC verloren. In Nijkerkerveen verloor de ploeg van coach Maurice Ligeon met 1-0 van Veensche Boys. Koploper DHSC won ruim van Amstelveen (5-1) en het verschil bedraagt nu weer zeven punten. De Almeerders zijn tevens naar de derde plaats gezakt.

De eerste 25 minuten ging het vrij gelijk op en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld. FC Almere had veel moeite met de inzet van de thuisploeg, met daarin oud-prof Michael Dingsdag. De betere kansen waren voor de gasten, maar hier werd onzorgvuldig mee omgesprongen. Namens Veensche Boys werd Yannick Bouw in het strafschopgebied opzij gezet, maar zag scheidsrechter Peter de Waard hier geen penalty in.

Een 0-0 ruststand leek aanstaande en terecht. Veensche Boys nam daar geen genoegen mee en wist in de veertigste minuut toch de score te openen. Uit een onoverzichtelijke situatie werkte Bouw de bal over de doellijn: 1-0. Pogingen van FC Almere om nog voor de rust de gelijkmaker te produceren liepen op niets uit.

20161126-veensche-boys-almere-foto-herman-de-wit-2

In de tweede helft ging FC Almere furieus van start. De Almeerders maakten het de thuisploeg erg moeilijk, maar diverse kansen leverden niet de gewenste gelijkmaker op. Zo werd een inzet van middenvelder Peter van Dongen ternauwernood gestopt door doelman Jasper van Leeuwen. “Deze kans moest er gewoon in”, aldus Van Dongen. “Dan had de wedstrijd zeker een andere draai gekregen.”

Vervolgens kreeg Veensche Boys weer iets meer grip op de wedstrijd. Gescoord werd er niet meer, waardoor FC Almere averij opliep in Nijkerkerveen. Tot ongenoegen van trainer Maurice Ligeon. “We hadden goede afspraken gemaakt, maar ik zag het vaak niet terug in de wedstrijd. We waren bij vlagen niet agressief genoeg. De komende wedstrijd (thuis tegen laagvlieger De Meern, red.) moeten we er weer staan om niet verder achterop te raken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.