FC Almere pakt eerste drie punten van het seizoen tegen UVV

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere de eerste overwinning van het seizoen geboekt.. Na een aantrekkelijk duel met kansen over en weer waren de Almeerders na negentig minuten met 4-2 te sterk voor het Utrechtse UVV. Ondanks dat een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven.

Vanaf de aftrap kreeg de thuisclub direct al wat kansen en in de tweede minuut was het dan ook al raak. Na een mooie pass van Raoul A Lam kon linkerspits Leroy van Zwam zijn team op 1-0 zetten. Precies wat coach Maurice Ligeon zijn manschappen voor de wedstrijd had gezegd. Ligeon:  ”Snel scoren en de tegenstander onder druk houden!”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Utrechters lieten zich niet de wil van de tegenstander opdringen en beet flink van zich af want niet veel later was Van Wijk in kansrijke positie maar zijn inzet verdween naast het Almere doel. Almere, dat Mike de Blieck weer in de ploeg had na een blessure, kreeg hierna de beste kansen. Een dieptebal op links werd goed voor gegeven maar kon door de doelman onschadelijk worden gemaakt. FC Almere behield in deze fase wel een veld overwicht en dat werd in de tiende minuut beloond toen er in de UVV defensie slecht werd weggewerkt en Mike de Blieck er als de kippen bij was om zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te schieten. Deze stand deed de promovendus uit Almere goed en de ploeg van Ligeon kreeg nog voor de rust de kans om nog meer afstand te nemen. Hierna kwam UVV sterk terug en kwam herhaaldelijk voor het vijandelijke doel maar Almere doelman Joel Aquino was attent bij gevaarlijke acties van de tegenstander. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg UVV na een handsbal van Almere de kans om de’ aansluiter’ te produceren maar weer was Joel Aquino de winnaar en stopte de elfmeter trap en hield het verschil op twee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de rust in eerste instantie een gelijkopgaand duel maar de betere kansen waren voor de thuisclub, doordat Jordy Fernhout na een blessure weer zijn minuten kon maken kwam Almere op het middenveld in een rustiger vaarwater. Kansen die men hier door creëerde werden soms erg slordig verprutst en  dat gaf de tegenstander , UVV, de kans om terug te komen. In de 65e minuut gebeurde dit dan ook en kreeg Erwin Haselbekke een voorzet verkeerd op zijn hoofd en viel de bal onbereikbaar voor zijn eigen doelman in het net 2-1. Even waren de Almeerders van slag maar het herstel was uitstekend en had het binnen 5 minuten zomaar 4-1 kunnen zijn maar de zuiverheid was er niet en pakte de tegenstander dit goed op en wist in de 75e minuut de 2-2 op het scorebord te zetten.

FC Almere dat veel kansen onbenut had gelaten vreesde het ergste maar gelukkig was de ploeg op tijd wakker en was het op rechts Rosco  Cyrus die er snel vandoor ging en loepzuiver voorgaf op aanvoerder Nick Stots die zeer beheerst inkopte 3-2. UVV zakte hierna ver weg en kreeg Almere ruimte genoeg om de voorsprong uit te bouwen,na eerst wat kansen gemist te hebben was het  dan toch raak toen na goed voorbereidend werk invaller Fernando Pique de alles beslissende 4-2 inschoot. UVV probeerde het nog wel maar niet meer in staat om Almere nog te verrassen.

Routinier van Almere Erwin Haselbekke van FC Almere baalde wel van zijn eigen doelpunt. Haselbekke “ De voorzet had zo’n raar effect zodat ik totaal verrast was en de bal ongelukkig in het doel belandde”.  Maurice Ligeon was een tevreden coach maar zag nog wel verbeteringen voor zijn ploeg!

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)