FC Almere pakt koppositie na zege op Nieuwland

Vier teams staan met een gelijk aantal punten bovenaan in de zaterdag tweede klasse B, maar FC Almere mag zich met het beste doelsaldo koploper noemen. De ploeg van Maurice Ligeon was met 1-3 te sterk voor Nieuwland en profiteerde daarmee van het gelijke spel van gedeeld koplopers De Meern en De Bilt (1-1).

FC Almere had in Amersfoort al na twee minuten op voorsprong kunnen staan. Jordy Fernhout zag zijn inzet echter naast gaan. Nieuwland hanteerde veelal de lange bal en kwam daarmee twee keer in scoringspositie, maar ook zij faalden in de afwerking. Een technisch beter Almere sloeg in de zeventiende minuut wel toe. Er was een fout van de Nieuwland-doelman nodig voor de openingstreffer van Nick Stots.

Na de 0-1 waren de betere kansen voor de gasten, alleen veranderde er niets meer aan de stand voor de rust. Daar slaagde Nieuwland in de zestigste minuut pas in. Na slecht uitverdedigen van de Almeerders kon Kevin Peters profiteren: 1-1. Vier minuten later had Almere de voorsprong weer in handen kunnen nemen, alleen ging een schot van Marvin Tjon Soei Sjoe hoog over.

De gasten zorgden voor meer druk op het Amersfoortse doel, maar dit leverde nog niets op. Een kwartier voor de tijd kroop Almere zelfs door het oog van de naald toen Jesse van de Bemt de gepasseerde doelman van Almere bijstond door de bal van de lijn te halen. Hierna was Almere de betere ploeg en wist dit uiteindelijk te belonen met de 1-2. Peter van Dongen bediende Fernhout op maat en hij wist de Nieuwland-sluitpost met een strak schot te verschalken.

Vijf minuten werd het zelfs nog 1-3 door Van Dongen. Daar bleef het bij in Amersfoort, waarmee Almere de verdiende zege pakte. Almere-trainer Maurice Ligeon was trots op zijn ploeg. “We hadden wel wat moeite met het stevige en lange spel van Nieuwland, maar het technisch vermogen van mijn ploeg gaf uiteindelijk terecht de doorslag.” Volgende week wacht de koploper de topper tegen De Meern, nu vierde op doelsaldo. Die ploeg verspeelde de koppositie door een 1-1 gelijkspel tegen De Bilt.

Verslag en foto Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)