FC Almere pakt weer eens de volle winst

In de zaterdag derde klasse C boekte FC Almere weer eens een overwinning. En verdiend was het. De ploeg van Maurice Ligeon kreeg SV Eemnes op bezoek en won met 4-1.

De Almeerders waren van af het beginsignaal de bovenliggende partij en liet de tegenstander achter de feiten aanlopen. Er kwamen behoorlijk wat kansen en zowel Coersen als Kluizenaar konden in deze fase niet tot scoren komen.

In de vijftiende  minuut lukte dat Nick Stots wel want na een mooie actie van Marcel Haselbekke via de linkervleugel was de voorzet op maat en kopte Stots verdiend de openingstreffer in 1-0. Eemnes stelde er hierna eigenlijk maar weinig tegenover want de schaarse aanvallen werden simpelweg in de kiem gesmoord door de Almere defensie.

Foto0103

Almere behield het betere van het spel en kon niet veel later verder afstand nemen toen een mooie combinatie tussen Jeffry Coersen en Tijmen Kluizenaar door laatstgenoemde beheerst werd afgerond 2-0. Er was toen pas achttien minuten gespeeld dus het thuispubliek ging er toen even goed voor zitten. Dat was geen slechte gedachten want de gasten moesten nog verder terug en was het spitsuur voor het Eemnes doel. Dat Almere de vele mogelijkheden niet verzilverde was te wijten aan slordigheid in de passing en afronding.

Het werd in de 25ste  minuut echter toch 3-0 nadat uitblinker Marcel Haselbekke fraai door de achterhoede van Eemnes soleerde en even fraai scoorde. De gasten kropen hierna enigszins uit hun schulp en zo moest Almere doelman Scheggetman ook nog eens handelend optreden maar was ondanks het weinige werk zeer attent. Tot aan de rust bleef Almere de betere ploeg en wist men via Leroy van Zwam dan toch nog de 4-0 te maken.

Foto0096

Na de thee liet Almere echter geheel onnodig de teugels wat vieren en gaf men hiermee de gasten de kans meer op de helft van de thuisclub te spelen. De mogelijkheden die ontstonden waren zeker niet zonder gevaar maar de kansen leverde voor de gasten niets op. Bij Almere was Coersen intussen vervangen door Kool. Ook bij Eemnes wisselde men maar de ploeg had het deze middag niet en bleef men volharden in matig voetbal.

Bij Almere geloofde men het ook wel en speelde de tweede helft ver beneden hun kunnen en daar kon Eemnes uiteindelijk toch nog van profiteren en was het veteraan Jeroen Calis die de eer nog redde voor zijn ploeg  4-1. Verder gebeurde er weinig meer en had Almere in een thuiswedstrijd weer eens gewonnen en kan volgende week bij Cobu boys een verdere stap maken.

Coach Maurice Ligeon van Almere was wel tevreden gezien de eerste helft. Ligeon: ”Na de rust was het spel een stuk minder en kwam men de afspraken niet na.” Bij Eemnes had men maar een gedachte, deze wedstrijd snel vergeten!

Kijk voor de uitslagen , de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C.