FC Almere pas in slotfase langs Nieuwland

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere veel moeite gehad met middenmoter Nieuwland. De Almeerders speelden de eerste helft niet best, maar het herstel in de tweede helft werd vlak voor tijd toch nog beloond. De ploeg van Maurice Ligeon klom met de 2-0 overwinning naar de tweede plaats.

Nieuwland was in de eerste helft de betere ploeg, maar kon de weinige kansen niet benutten. FC Almere, dat een aantal basisspelers moest missen, kon niet in haar spel komen. Dat Nieuwland hier niet van profiteerde door de score te openen, was het geluk voor FC Almere. De thuisploeg kwam zelf niet verder dan een slappe poging van Appie Ghoudou.

DSCF7459

In de tweede helft was FC Almere iets vaker in balbezit zonder echt te kunnen imponeren. De druk die de Almeerders opvoerden richting het doel van Nieuwland leverde, onder andere via diverse hoekschoppen, nog niet het gewenste resultaat op. Ook de inzet van Nick Stots uit een voorzet ging naast. In de laatste tien minuten probeerde trainer Maurice Ligeon met wat wissels voor een ommekeer te zorgen en daarna kwam Nieuwland slechts nog sporadisch over de middenlijn.

FC Almere werd gevaarlijker en de aanvalsdrang werd een paar minuten voor tijd beloond met de openingstreffer. Een strakke voorzet werd door invaller Jeffry Coersen bij de tweede paal binnen gekopt. “Het was een lekkere binnenkomer en de voorzet was op maat”, maar verdediger De Graaf van Nieuwland sloeg de bal met de hand achter de lijn het doel uit. Scheidsrechter Van Waveren bestrafte dit met een rode kaart, maar kwam hier later op terug na overleg met de grensrechter toen bleek dat de bal de doellijn al had gepasseerd. De rode kaart werd ingetrokken en het doelpunt werd toegekend aan de thuisploeg: 1-0.

DSCF7463

De late openingstreffer gaf FC Almere vleugels en niet veel later kon Raoul Cheuk-A-Lam na goed werk van Coersen de voorsprong verdubbelen. Zo boekten de Almeerders alsnog een benauwde overwinning, waardoor het mee blijft doen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Maurice Ligeon klom naar de tweede plaats op twee punten achter de nieuwe koploper FC Aalsmeer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.