FC Almere start met veel vertrouwen aan voorbereiding

Hoewel de zon niet uitbundig scheen, werd er bij FC Almere zaterdag op de eerste training volop gelachen. De formatie van trainer Maurice Ligeon liep vorig seizoen op een haar na promotie mis naar de eerste klasse, doordat FC Aalsmeer in een beslissingsduel om het kampioenschap won na strafschoppen en DVVA in de nacompetitie te sterk was. “Dat is geweest. Ik ben blij dat we weer begonnen zijn”, trapt Ligeon af.

Bij FC Almere stonden tijdens de eerste training veel nieuwe namen op het veld, onder wie Kevin Vermeij en Salih Yildiz, die vorig seizoen nog bij FC Aalsmeer speelden. “Vanochtend heb ik niet meer teruggedacht aan de competitie-ontknoping, ook niet toen ik Vermeij en Yildaz zag lopen. Het is ook niet goed als je te lang in een teleurstelling blijft hangen”, knipoogt Ligeon.

Grote afwezige op Sportpak de Marken was Mike de Blieck. De aanvaller is naar SDZ vertrokken, maar het merendeel van de groep is gebleven. “Met Giancarlo Muntslag (NSC Nijkerk), Ruben Gerth (AFC), Mitchel Smit en Lesley Vlieger (beiden Zuidvogels) hebben we ook jongens aangetrokken, die op een hoger niveau hebben gespeeld. En hoewel Muntslag pas begin 20 is, heeft hij al vier jaar in het eerste van NSC Nijkerk gespeeld.”

De oefenmeester, die zaterdag vanwege de vakanties nog de nodige jongens moest missen, heeft vertrouwen in het nieuwe seizoen. “Het lukt ons steeds beter om de betere voetballers uit de stad aan ons te binden. We betalen geen cent, maar zorgen er wel voor dat alle rondzaken uitstekend geregeld zijn”, vertelt Ligeon, die uitkijkt naar de start van de competitie. “We treffen onder meer AMVJ en Amstelveen. Het is een pittige poule met een stuk of zes nieuwe tegenstanders, die stuk voor stuk goed vanuit de organisatie spelen.”

Toch gelooft Ligeon in een kampioenschap. “We hebben een goede mix tussen jong en oud. Wij moeten er nu voorzorgen dat we alle neuzen dezelfde kant op krijgen. Wij doen mee aan de competitie om kampioen te worden. Daar hebben we ook de selectie voor.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!