Home / Algemeen / FC Almere stelt Charles Loots (Geinoord) aan als nieuwe trainer

FC Almere stelt Charles Loots (Geinoord) aan als nieuwe trainer

Charles Loots keert komende zomer terug in de regio. De 52-jarige oefenmeester gaat aan de slag bij zaterdag tweedeklasser FC Almere. Daar volgt de huidige trainer van Geinoord de vertrekkende Jamal Yahiaoui op.

“Charles gaat ons volgend seizoen kampioen maken”, riep voorzitter Remco Fens direct gekscherend na de officiële bekendmaking. Vrijdagavond werd alles afgerond, nadat een afvaardiging van de spelersgroep woensdag al hun goedkeuring had gegeven. Exact twee weken geleden voerde de voormalig trainer van onder meer FC Weesp en IVV het eerste gesprek met de technische commissie. Loots: “Peter Kruithof had mij gevraagd of ik interesse zou hebben en heeft mij al een aantal dingen over de club verteld. Het gesprek daarna voelde heel erg goed.”

Vorig seizoen zag hij de Almeerders al eens spelen toen hij kwam kijken voor zijn huidige club Geinoord. “Een mengelmoes van oude en jonge spelers”, weet Loots nog. “Ze willen een goede doorstroming hebben en daar kan ik mijn steentje wel aan bijdragen. Ze staan er nu niet heel rooskleurig voor. Het is wel de bedoeling dat ze zichzelf veilig gaan spelen. Dan kunnen we het daarna zo goed mogelijk oppakken.”

Loots heeft voor één seizoen getekend bij de huidige nummer elf van de zaterdag tweede klasse B. Beide partijen hebben de intentie langer met elkaar door te gaan. “Ik wil altijd met veel plezier naar een voetbalclub toegaan en ik hoop dat ik dat bij FC Almere ga vinden.”

Foto: Charles Loots (links) samen met voorzitter Remco Fens