Home / Algemeen / FC Almere toont karakter tegen JSV Nieuwegein
Foto: Herman de Wit

FC Almere toont karakter tegen JSV Nieuwegein

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere de eerste thuiszege te pakken. De ploeg van Sandor Augustijn stuurde JSV Nieuwegein met 2-0 huiswaarts door doelpunten van Douwe Willemars en Mike de Blieck.

Vanaf het begin ontstond er een open wedstrijd met kansen over en weer. De snelle buitenspelers van de gasten kwamen regelmatig langs hun directe tegenstander, maar echt gevaarlijk werd het vooralsnog niet. Almere was in het eerste kwartier het dichtst bij een treffer. De poging van Lesley Vlieger ging naast het doel van JSV. Aan de andere kant was de inzet van Martijn Kroneman te zacht om Gijs Roelofsen te verrassen.

In de 27ste minuut was de grootste kans opnieuw voor Vlieger. Na een mooie combinatie tussen Mike de Blieck en Peter van Dongen vond de spits JSV-doelman Martijn Scholman op zijn weg. Even later viel de openingstreffer wel. De jonge Douwe Willemars kwam goed mee naar voren en bracht met een bekeken kopbal de 1-0 op het scorebord. Een feller JSV wilde het verloren terrein snel terugveroveren. Almere-verdediger Ricardo Kolk moest zelfs op de doellijn redding brengen.

In de tweede helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd met iets meer balbezit voor de thuisploeg. Na 62 minuten drukte Almere door en knalde na goed voorbereidend werk De Blieck op fraaie wijze de 2-0 in de kruising. De Almeerders kwam hierna meer onder druk te staan, maar JSV wist geen raad met de gecreëerde kansen.

“Het team is momenteel goed bezig. Ze willen voor elkaar werken en dat werpt zijn vruchten af”, verklaart Augustijn. “Als we dit vasthouden, kan het best een mooi seizoen worden.” Volgende week gaat FC Almere op bezoek bij CJVV in Amersfoort. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)