FC Almere toont veerkracht tegen Zevenhoven en pakt een punt

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere de wedstrijd tegen Zevenhoven niet in winst om kunnen zetten. De bezoekers kwamen sterk uit de startblokken en namen al snel een 0-2 voorsprong. Gelukkig keerde voor de Almeerders het tij en wist het alsnog een punt aan dit duel over te houden, 3-3.

De ploeg van Almere coach Maurice Ligeon onderschatte Zevenhoven zeker in de beginfase. In de vijfde minuut was het al raak voor de gasten, een dieptepass werd niet goed ingeschat en was het Pieter Koen van der Plas die zijn ploeg een 0-1 voorsprong bezorgde. Almere was wakker en deed wel wat terug maar bij een voorzet van Raoul Cheuk- A-Lam was Nick Stots net iets te laat om tot scoren te komen. Dat deed Zevenhoven een minuut later wel, een vrije trap vanaf links kwam hoog voor de goal en was het Almeerder Jordi Fernhout die via zijn hoofd Almere doelman Patrick Fortuin met een boogbal passeerde 0-2. Zevenhoven zat op dat moment goed in de wedstrijd en was zeker beter als het om fysieke kracht ging want Almere werd op deze punten vaak afgetroefd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De kans op 0-3 was in deze fase ook aanwezig maar de vrije kans werd knullig gemist. Uiteindelijk herpakte FC Almere zich en kwam men via de zijkanten veelvuldig voor het doel van de gasten. Jammer was dat uit de voorzetten geen gevaar ontstond. Aan de andere kant was voor Almere spits Marco Pellegrorn van Zevenhoven een gevaarlijk pion want juist hij lag op de loer om een fout in de Almere defensie af te straffen. Gelukkig voor de Almeerders kwam men beter in de wedstrijd en dat leverde aardig wat kansen op maar soms was met niet alert bij een aantal mogelijkheden. Na een half uur was het dan wel raak toen Raoul Cheuk- A-Lam goed langs zijn tegenstander glipte, strak voorgaf en kon Nick Stots de 1-2 binnen tikken. Voor de rust nog genoeg mogelijkheden over en weer maar geen goals.

In het tweede bedrijf ging het vrijwel gelijk op maar Almere wilde meer en drong behoorlijk aan wat niet veel later de ploeg duur kwam te staan, een vrije schop kon door Almere doelman Fortuin niet worden weggewerkt en was het Frank Koelewijn die simpel in kon koppen 1-3. Bij Almere werd verdediger Portengen gewisseld voor aanvaller Mike de Blieck om nog meer druk uit te oefenen op het doel van de tegenstander.

Dit deed het team van Almere goed en kreeg Zevenhoven het knap lastig, aanval op aanval golfde op het doel van Zevenhoven wat uiteindelijk voor Almere de aansluiter opleverde, na goed werk van Jordi Fernhout was het uiteindelijk Fernando Pique die met een harde schuiver doelman Martijn Brouwer van Zevenhoven liet vissen 2-3. Met nog vijf minuten op de klok ging Almere voor de gelijkmaker. Rosco Cyrus ging met de bal aan de haal en vond Mike de Blieck op het goede moment en hij schoot Almere verdiend op 3-3. FC Almere was in de slotfase nog het dichtst bij een overwinning maar zover kwam het echter niet. Gezien de gehele wedstrijd was de uitslag misschien wel de juiste. Scheidsrechter Schipper uit Heerhugowaard leidde goed en voelde de wedstrijd goed aan. Volgens menig Almeerder had de leidsman gezien de blessures veel te vroeg af gefloten en waren er nog wel wat discussies na afloop.

Almere coach Ligeon was niet tevreden. Ligeon: ”We werden het eerste kwartier afgetroefd, later herpakte we ons wel maar speelde niet ons eigen spelletje, wel hadden we kansen genoeg om te scoren maar de zuiverheid was er niet. Voor de rust had het ook zomaar 0-3 kunnen staan, maar winst had er in de slotfase zeker ingezeten!”.