FC Almere trekt opmars door tegen Veensche Boys

FC Almere heeft de opmars in de zaterdag tweede klasse B een vervolg gegeven tegen Veensche Boys. De ploeg van Jamal Yahiaoui boekte een overtuigende 5-1 zege op de nummer vier van de ranglijst, waardoor de Almeerders zich in de subtop hebben genesteld.

“We zijn niet in de problemen gekomen”, klonk het duidelijk uit de mond van Yahiaoui. Ook niet toen Veensche Boys de stand gelijk trok. Binnen een minuut daarna had FC Almere de leiding weer in handen en werd de voorsprong niet meer weggegeven. De thuisploeg nam revanche op de 3-0 nederlaag van twee maanden geleden. “Veensche Boys heeft er niet veel tegenover gesteld. Ze waren niet echt bij machte om het ons moeilijk te maken.”

Het doelpuntenbal werd geopend door Gary Bouwmeester. De aanvaller kopte uit een hoekschop van Peter van Dongen raak. Vrij snel kwamen de bezoekers uit Nijkerkerveen op gelijke hoogte. Almere-doelman Gijs Roelofsen dacht dat een hoge voorzet over zijn doel zou gaan, maar deze belandde op de lat en stuiterde terug het veld in. Nico van der Brom kon van dit foutje profiteren. Direct vanaf de aftrap werd de voorsprong hersteld. Na een individuele actie tekende Koen Blommestijn voor de 2-1.

Wat FC Almere vervolgens naliet, was het uitdelen van de definitieve genadeklap. Dat duurde tot de zestigste minuut. Nadat A-junior Rogier Arduin twee tegenstanders uitspeelde kon hij in twee instanties de 3-1 op het scorebord brengen. “Toen waren ze geknakt”, zei Yahiaoui over Veensche Boys. De gasten werden uiteindelijk op een 5-1 nederlaag getrakteerd. Op aangeven van Blommestijn pikte Mike de Blieck zijn doelpunt mee, waarna Blommestijn zijn goede wedstrijd bekroonde met zijn tweede treffer van de middag.

Met dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden is FC Almere inmiddels opgeklommen naar de zesde plek. Inmiddels is zelfs de top-4 in zicht gekomen. Toch rekent Yahiaoui zich nog lang niet rijk. “Ik denk dat we nog steeds niet veilig zijn. Twee keer verliezen is in deze competitie zorgen maken om degradatie, terwijl twee keer winnen opeens meedoen voor promotie is.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Archieffoto: Martin Bakker | Uitblinker Koen Blommestijn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)