FC Almere vecht tevergeefs tegen arbiter en zichzelf

Na twee zeges op rij is FC Almere op bezoek bij promovendus Benschop niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Jamal Yahiaoui, die net als zijn assistent vlak voor tijd werd weggestuurd, blijft hierdoor in de onderste regionen van de zaterdag tweede klasse B staan.

De Almeerders waren de hele wedstrijd de betere ploeg. Het lukte alleen niet om het verschil te maken. Zo liet Mitchel Rood twee niet te missen kansen toch onbenut en ging een kopbal van Koen Blommestijn rakelings over. Benschop verzette zich goed en kwam langzaam beter in het duel. Toch waren de betere kansen voor de bezoekers, maar faalden Rood en de van een schorsing teruggekeerde Gary Bouwmeester in de afronding.

Benschop had na de rust meer succes en kwam in de 53ste minuut aan de leiding. Uit een voorzet van Jonathan Antonia opende David Verweij de score: 1-0. FC Almere moest in de achtervolging en bleef kansen missen. Nu liepen pogingen van Mike de Blieck op niets uit. Negen minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Na een goede actie van Mitchel Smit kopte invaller Nick Stots raak: 1-1.

Diezelfde Stots had enkele minuten later zelfs 1-2 kunnen maken als hij wat zuiverder was geweest. Zijn poging verdween rakelings over het doel. In de slotfase eiste scheidsrechter Van Genderen een hoofdrol voor zichzelf op. Eerst stuurde hij de grensrechter van Almere weg na zijn vraag ‘stelt u het nog prijs dat ik vlag?’, even later was het de beurt aan Almere-trainer Jamal Yahiaoui en zijn assistent Abdelkarim Yahiaoui. “Hij gaf geel aan Mitchel Smit, die correct de bal speelde, waarop ik zei: dit is echt geen overtreding. Zonder enige uitleg stuurde hij mij en mijn assistent weg. Dit heb ik in mijn loopbaan nog nooit meegemaakt”, riep Yahiaoui.

FC Almere is door het punt weer een plek gestegen en staat nu elfde, weliswaar op basis van doelsaldo net boven de nacompetitiestreep. Volgende weken spelen de Almeerders een belangrijk duel wanneer Odysseus’91 (twaalfde) op bezoek komt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag Herman de Wit
Archieffoto Martin Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)