FC Almere vecht zich langs Valleivogels

In de tweede klasse B heeft FC Almere zich op eigen veld een goede dienst bewezen in de strijd om het kampioenschap. Na twee onnodige gelijke spelen won de ploeg van Maurice Ligeon met 3-2 van concurrent Valleivogels en blijft zo bovenin meedoen.

Het was een wedstrijd waarin alles zat en het talrijke publiek kon ervan genieten. In het eerste bedrijf was Valleivogels, dat de laatste acht wedstrijden ongeslagen was, de betere ploeg die de toon aangaf. Via de snelle vleugelspitsen werd Almere bij vlagen behoorlijk onder druk gezet. Diverse schoten werden echter goed verwerkt door Almere-doelman Pascal Doest, die de geblesseerde Gijs Roelofsen verving.

In de zevende minuut moest hij toch capituleren toen de bal uit een hoekschop nog kon worden weggewerkt, maar in de rebound was de kopbal van Broekhuizen voor Doest te veel: 0-1. FC Almere probeerde het tij te keren, maar steeds weer was het Valleivogels wat de kansen creëerde. Na zo’n dertig minuten begon het iets beter te lopen bij de thuisploeg en kwam Marvin Tjon Soei Sjoe in scoringspositie, alleen ging deze kans ging over het doel. Almere bleef aandringen en kreeg uiteindelijk ook loon naar werken. Een aanval over links kwam bij Tjon Soei Sjoe, die knap langs zijn tegenstander ging en werd neergelegd. De toegekende vrije schop werd door Abdul Ghoudou knap langs de verbouwereerde doelman geschoten: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

DSCF7362

Na de hervatting volgde een gelijkopgaande strijd met een fanatieker FC Almere dat veel op de helft van de tegenstander speelde. Nick Stots was dicht bij een treffer, maar de doelman van Valleivogels stopte bekwaam. In de 62ste minuut liet de thuisploeg weer een kans onbenut. Uit de daaropvolgende counter ging doelman Doest niet vrijuit bij de inzet van Wilbert Thomassen: 1-2.

FC Almere wist dat het geen nederlaag meer kon permitteren in de strijd om het kampioenschap. Met twee aanvallende wissels werd direct gezocht naar de gelijkmaker. In de zeventigste minuut had dat succes toen de bal na een aanval over de linkerkant bij Ghoudou terecht kwam, hij geen moment twijfelde en loeihard de gelijkmaker binnen schoot: 2-2. Beide ploegen leken op een gelijkspel af te stevenen, maar toch trok de thuisploeg aan het langste eind. Ghoudou maakte zijn derde doelpunt en trok daarmee de 3-2 winst over de streep.

“Het is lekker om vlak voor tijd het derde doelpunt te maken”, jubelde uitblinker Ghoudou na afloop. “We doen nu ook nog steeds mee voor de prijzen.” Dat onderstreepte ook trainer Maurice Ligeon. “Een groot compliment voor mijn ploeg die het niet makkelijk had tegen Valleivogels. Als team hebben we na de rust alles eruit gehaald en zichzelf hiermee beloond.”

FC Almere mengt zich door deze drie punten weer in de strijd om het kampioenschap. De Almeerders staan nu op een derde plaats, vijf punten achter koploper FC De Bilt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)