FC Almere vergeet opnieuw kansen te benutten

In de strijd om het kampioenschap in zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere opnieuw punten laten liggen. De ploeg van Maurice Ligeon liet het voor eigen publiek weer afweten en verspeelde twee punten tegen promovendus TOV: 1-1.

In de eerste helft domineerde Almere de wedstrijd en waren er behoorlijk wat mogelijkheden, maar de zuiverheid was er niet altijd. De openingstreffer viel uiteindelijk na een kwart wedstrijd, toen Asward Agard van een verdedigingsfout kon profiteren en de uitgelopen TOV-doelman het nakijken gaf: 1-0. De bezoekers hanteerden veelal de lange bal en creëerden weinig kansen. FC Almere was voor de rust nog dicht bij de 3-0, maar een goede actie van Mike de Blieck kreeg niet het gewenste vervolg. Het was het beeld van de eerste helft: Almere faalde telkens in de afronding.

Waar FC Almere na de hervatting snel orde op zaken zou moeten stellen, werd het tegenovergestelde waar. TOV kwam veel fitter uit de kleedkamer en dat brak de thuisploeg in de 52ste minuut op. Een vrije trap werd simpel binnen geschoten en zo moest FC Almere weer flink aan de bank om niet verder af te glijden. TOV was even later weer succesvol, maar wegens buitenspel werd de treffer door scheidsrechter Noordhoek afgekeurd.

FC Almere - TOV

FC Almere was gewaarschuwd en kwam beter in de wedstrijd. Het resulteerde in verschillende kansen, maar Marvin Tjon Soei Sjoe (van de doellijn gehaald) en Ramon Kool (onderkant lat) hadden het geluk niet aan hun zijde. Bij die laatste poging leek de bal over de doellijn te zijn geweest, maar zag de scheidsrechter hier geen doelpunt in. De doelman van TOV gaf later toe dat de bal inderdaad over de lijn was.

Ook een slotoffensief op jacht naar de winst leverde niet het gewenste resultaat op. Tot overmaat van ramp kreeg Agard ook nog zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig de douches opzoeken. TOV beperkte zich tot verdedigen om het punt mee te pikken uit Almere. Het bleef uiteindelijk ook bij 1-1, tot teleurstelling van Almere-trainer Maurice Ligeon. “Wij hebben de eerste helft gedomineerd, maar te weinig gescoord. Na de rust moeten we snel de 2-0 te maken, alleen na de 1-1 van TOV waren wij even de weg kwijt. Wij herpakten ons wel weer en er waren ook genoeg kansen, maar als je ze dan niet maakt verdien je ook geen winst.”

De achterstand op koploper FC De Bilt is door het gelijke spel opgelopen tot vijf punten. Volgende week kan met een thuiswedstrijd tegen concurrent Valleivogels een eind worden gemaakt aan de tegenvallende reeks van twee punten uit de laatste drie wedstrijden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.