FC Almere verrast met overwinning op Hoofdklasser Volendam

FC Almere heeft in de tweede ronde van de districtsbeker voor een verrassing gezorgd door Volendam uit te schakelen. De ploeg van Jamal Yahiaoui, hekkensluiter van de zaterdag tweede klasse B, versloeg de koploper van de zaterdag Hoofdklasse A met 4-0.

De Almeerders konden eindelijk weer eens compleet uitkomen en maakten daar ook gretig gebruik van. Vanaf het eerste fluitsignaal werd Volendam, vorig seizoen nog halvefinalist, onder druk gezet. Nadat Koen Blommestijn en Barry Smitz hun pogingen over het doel zagen verdwijnen, was diezelfde Blommestijn na een klein half uur wel trefzeker: 1-0. Niet veel later had het 2-0 moeten zijn, maar Mike de Blieck schoot rakelings naast.

Volendam moest in deze fase behoorlijk afzien en liep veelal achter de feiten aan. Dat Gary Bouwmeester in de 38ste minuut de voorsprong verdubbelde namens FC Almere, was een juiste afspiegeling van het vertoonde spel van de thuisploeg in de eerste helft. Na de rust kwam de ploeg van Sander Middelbeek iets beter in de wedstrijd, maar meer dan een paar schoten van Harry Zwarthoed (ex-De Dijk) leverde het niet op.

In de 55ste minuut stond Blommestijn aan het einde van een mooie combinatie om zijn tweede van de avond en de derde van Almere te maken: 3-0. Zwarthoed was vervolgens dicht bij een eretreffer. Zijn inzet werd goed verwerkt door reservedoelman Nordin Vermeulen. Vijf minuten voor tijd bepaalde invaller Nick Stots, op aangeven van Blommestijn, de eindstand op 4-0. Dat had zelfs hoger kunnen uitvallen, alleen werden twee treffers van de Almeerders afgekeurd.

“We waren er erg op gebrand om ons juist tegen deze Hoofdklasse te herstellen van de stand in de competitie”, blikte een tevreden Yahiaoui terug. “We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we waren vanaf het begin de betere ploeg. We gaven Volendam totaal geen speelruimte en dat was onze winst. Ik ben trots op mijn ploeg en zie het vervolg van de competitie met veel vertrouwen tegemoet.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Verslag: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)