FC Almere verspeelt vlak voor tijd overwinning tegen Weesp

In de derde klasse C zaterdag heeft FC Almere middenmoter Weesp niet van zich af kunnen schudden. In een vrij gelijkopgaande wedstrijd werd het in Almere Haven een puntenverdeling 2-2.

In de eerste helft kon Almere maar niet in haar eigen spel komen, vele aanvallen liepen op niets uit en de passing was slordig verzorgd. De gasten die voor elke meter knokte kwamen soms gevaarlijk door en had men bij Almere alle moeite om goals te voorkomen. In de 24e minuut was het dan wel raak toen een aanval over rechts voor het Almere doel belandde en de Almere goalie Scheggetman de inzet verkeerd beoordeelde en was het een koud kunstje voor  Suleyman Akkan om FC Weesp op voorsprong te schieten 0-1.

Almere kwam wel goed terug en kon voor de rust toch nog de gelijkmaker produceren door Tim Portengen die goed mee gekomen was en zijn team op gelijke hoogte kopte 1-1. Almere rook meer en was herhaaldelijk voor het Weesper doel te vinden maar voor de rust vielen er geen goals meer.

Na de rust kwam Almere sterk uit de kleedkamer en kreeg  in de 46e minuut al een behoorlijke kans maar van Zwam kon deze niet in een doelpunt omzetten. Ook uit een hoekschop was men aan Almere kant niet bij de les want een 100% kans werd vlak voor doel om zeep geholpen. FC Weesp was daar niet rouwig om en liet de wedstrijd kantelen, kansen kwamen er dan ook maar de gasten lieten deze ook onbenut. Ook uit een vrije schop van Fransen kon men een kans niet verzilveren. Almere coach Ligeon wisselde om zodoende meer druk te kunnen uitoefenen op de Weesper achterhoede.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de 65e minuut bracht dat succes toen  een mooie actie van Yassin Azzahi werd de doelman van Weesp teveel en kon de harde voorzet alleen nog maar achter de doellijn vandaan  halen maar de uitstekend leidende  scheidsrechter Nefkens uit Utrecht had dit uitstekend gezien en stond Almere op een 2-1 voorsprong.

FC Weesp dat een enorme dosis vechtlust aan de dag legde kwam uitstekend terug en kreeg ook wat mogelijkheden om iets terug te doen maar faalde in de afwerking.  Almere had hierna wel het middenveld in handen maar kon uiteindelijk voor het doel  van de tegenstander  geen vuist maken. Nadat Almere twee gele kaarten moesten incasseren kreeg de thuisploeg toch de beste kansen. Een kans voor Haselbekke en van Zwam leverde niet de derde goal op.

FC Weesp perste er in de slotfase nog een offensief uit  en niet zonder succes want in de 91e minuut  had men ook nog succes toen een inzet door Scheggetman alweer verkeerd werd beoordeeld en de Weespernaren de gelijkmaker in de schoot kregen  geworpen 2-2. Grote teleurstelling aan Almere kant en was een zekere overwinning weggegeven. In de laatste minuut nog wel een kansje voor de thuisclub maar zonder resultaat.

Na afloop was Almere coach Maurice Ligeon een teleurgesteld man,”we speelden voor de rust niet ons beste spel maar na de thee hadden we veel kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken maar ook daar faalden we vanmiddag”.

Coach Rene van Vark was uiterst tevreden,”Almere was gezien de gehele wedstrijd wel de betere ploeg maar deze middag zat het venijn in de staart en pakten we nog een punten mee en dat is uit bij Almere niet verkeerd!”.