Home / Algemeen / FC Almere versterkt zich met Mitchel Smit (Zuidvogels)

FC Almere versterkt zich met Mitchel Smit (Zuidvogels)

Mitchel Smit voetbalt volgend seizoen bij zaterdag tweedeklasser FC Almere. De centrale verdediger komt over van Zuidvogels. De 21-jarige Smit speelde in de jeugd bij SV Almere en Zuidvogels. “Hoewel de club na het faillissement door het leven gaat als FC Almere voelt het als thuiskomen”, zegt Smit.

Bij Zuidvogels lukte het Smit niet om een vaste waarde te worden. “Dat is de voornaamste reden om de overstap te maken naar FC Almere. Ook vorig jaar toen Jorg Smeets hier trainer was, speelde ik voornamelijk in het tweede. Daarnaast is FC Almere voor mij makkelijker te bereiken, omdat ik in de stad woon.”

Smit begon in de F-junioren met voetballen bij de club uit Haven. “Als tweedejaars B-junior ben ik vertrokken naar Zuidvogels, maar bij Almere heb ik de eerste stappen op het voetbalveld gezet. Ik kende iedereen bij de club en mijn ouders ook. Daarom is het extra leuk dat ik mag terugkeren.”

“Ik ben een speler die altijd de voetballende oplossing probeert te zoeken. Daarnaast ben ik sterk in de lucht en kom ik graag op mee naar voren om bijvoorbeeld het doel van de tegenstander onder vuur te nemen of met het hoofd gevaarlijk te worden.”

De 21-jarige speler richt zich op een plek in het hart van de defensie. “Ik heb geen toezeggingen gehad, maar de trainer vertelde dat in de voorbereiding iedereen op nul begint. Het doel is om met Almere de eerste klasse te halen en ik hoop dat ik daar een zo groot mogelijke bijdrage aan kan leveren.”

Eerder trok FC Almere, dat op een haar na promotie naar de eerste klasse misliep en onder leiding staat van coach Maurice Ligeon, al Gian Muntslag (NSC Nijkerk), Severiano Kensenhuis (SDO), Lesley Vlieger (Zuidvogels) en Kevin Vermeij (FC Aalsmeer) aan.

Foto Facebook FC Almere

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)