FC Almere verstevigt koppositie tegen Benschop

In de zaterdag tweede klasse B heeft koploper FC Almere goede zaken gedaan. De ploeg van Maurice Ligeon won met flinke cijfers op bezoek bij Benschop: 0-5. Beide partijen moesten in de eerste helft een rode kaart incasseren, maar uiteindelijk won FC Almere verdiend. Doordat concurrent FC Aalsmeer niet verder kwam dan 1-1 tegen De Bilt, gaat FC Almere nu alleen aan kop.

Beide ploegen gingen in een stevig duel furieus van start, al nam Almere direct het initiatief. In de vierde minuut kon Mike de Blieck, teruggekeerd van een schorsing, het net echter niet vinden. Benschop was zelf ook dicht bij een treffer, alleen voorkwam Almere-doelman Gijs Roelofsen dat. Na achttien minuten leek Almere de leiding te nemen toen De Bliek op aangeven van Peter van Dongen oog-in-oog stond met Benschop-doelman Patrick Maton, maar de aanvaller was niet trefzeker.

Benschop - FC Almere

Benschop kwam hierna goed terug, alleen was de thuisploeg slordig als ze in de buurt van het strafschopgebied kwamen. FC Almere was duidelijk de aanvallende ploeg en kwam in de 23ste ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Marvin Tjon Soei Sjoe werd in het strafschopgebied neergehaald en Abdul Ghoudou schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. Drie minuten later moesten de gasten echter met tien man verder. Niek Huizinga werkte zijn tegenstander op ongelukkige wijze tegen de grond en arbiter Westhof trok resoluut de rode kaart.

Lang kon Benschop niet van het overtal genieten, want vijf minuten voor de rust moest Melvin Klomp met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd het veld vroegtijdig verlaten. In de eerste helft gebeurde er voor de rest weinig, maar al snel na de hervatting had Nick Stots de 0-2 op zijn hoofd. Uit een voorzet van Van Dongen eindigde de kopbal van de spits echter tegen de paal. Benschop probeerde het in deze fase ook, alleen bleef FC Almere de toonaangevende ploeg.

Benschop - Almere

Na ruim een uur spelen namen de gasten verder afstand door een doelpunt van Mike de Blieck. Benschop moest nu komen en daar profiteerde FC Almere optimaal van. Eerst tekende Tjon Soei Sjoe met een strak schot voor de 0-3 en vlak daarna schoot Peter van Dongen uit een vrije trap de 0-4 binnen. Zo was de wedstrijd beslist. Benschop kreeg in de slotfase nog een honderdprocent kans, maar liet deze eretreffer onbenut. Dat deed FC Almere niet en de ingevallen Franklin de Jongen bepaalde met een kopbal de eindstand op 0-5.

Benschop - Almere

Zo boekte FC Almere een duidelijke zege op bezoek in en tegen Benschop. “We speelden goed, maar kwamen in het eerste kwartier niet tot scoren. Toen beide partijen met tien man stonden, kwamen wij nog beter voor de dag. Na het doelpunt van Mike (de Blieck, red.) kwamen we goed los en was de winst zeker verdiend”, zei trainer Maurice Ligeon daarover. Door de drie punten nemen de Almeerders afstand van FC Aalsmeer en bedraagt die voorsprong nu twee punten.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)