FC Almere verzuimt te scoren en helpt Veensche Boys in het zadel

FC Almere heeft het laten liggen om in de zaterdag tweede klasse B koploper Veensche Boys te verslaan. De ploeg van Maurice Ligeon hielp de gasten al na één minuut in het zadel en Veensche Boys ging er uiteindelijk met een 2-3 overwinning vandoor uit Almere. Al had een overwinning voor de thuisploeg zeker niet misstaan gezien de mogelijkheden.

De eerste tien minuten waren voor de gasten. Door een dekkingsfout in de tweede minuut kon Veensche Boys al profiteren middels Willem Olde Meule, die gretig gebruik maakte van een slordigheidje bij Almere achterin: 0-1. Hierna volgde een vrij gelijkopgaande strijd maar vanaf de twintigste minuut nam Almere duidelijk het initiatief. Niet veel later kwam er een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Fernhout kon niet tot scoren komen. Veensche Boys counterde soms gevaarlijk en na een half uur was aanvaller Van de Pol met een lobje dicht bij een treffer, maar Almere kwam hier goed weg. Aan de andere kant hadden de gasten geluk toen Raoul Cheuk-A-Lam op rechts goed doorging, maar zijn voorzet kon door Mike de Blieck niet verzilverd worden. Ook Nick Stots had een schietkans, maar ook hij zag zijn inzet onschadelijk gemaakt worden door Veensche Boys-doelman Wessel Kroon.

Almere - Veensche Boys

Almere kwam nu veel beter in de wedstrijd en liepen de gasten achter de feiten aan. In de veertigste minuut was Almere heel dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar uit een voorzet van Mike de Blieck was de kopbal van Nick Stots niet zuiver genoeg om de doelman van de gasten te verschalken. Na de rust was er in de beginfase geen krachtsverschil tussen beide ploegen en waren er mogelijkheden aan beide kanten. In de 52e minuut was het wel raak voor Veensche Boys, na een misverstand op rechts bij Almere kwamen de gasten alsnog op 0-2. Robin van de Brom profiteerde van een slordige actie aan Almere-zijde en kon hij de niet goed opgestelde Almere-doelman Coersen in de verre hoek passeren. Of het nog niet erg genoeg was kwam niet veel later de 0-3 en nu ging Almere doelman Coersen zelf in de fout door de bal zomaar in de voeten te spelen van Van de Brom, die dankbaar gebruik maakte van deze “weggever”. Het restant van de tweede helft domineerde Almere volledig en zag dan ook kans om de 1-3 te scoren middels Jordy Fernhout, die daar wel paal en de keeper voor nodig had. Verdiend was het zeker gezien het spel van de thuisclub in deze fase.

Veensche Boys moest nog verder terug en kreeg ook nog de 2-3 om de oren en alweer was de sterk spelende Fernhout de maker en scoorde fraai. Er leek voor Almere weer van alles mogelijk en was een puntenverdeling aanstaande, maar een kopbal van opnieuw Fernhout in de slotfase werd met een fraaie redding van Wessel Kroon over de lat getikt. De resterende minuten was Almere nog dicht bij de gelijkmaker, maar hield de koploper uiteindelijk stand en kwam daarmee goed weg.

Jordy Fernhout was erg teleurgesteld: “We hebben de gehele tweede helft gedomineerd, ondanks persoonlijke fouten waren wij de ploeg die het meeste recht hadden op de overwinning.” Almere-coach Maurice Ligeon: “We hebben 75 minuten balbezit gehad maar konden dit niet in goals uitdrukken. Er waren kansen genoeg, maar deze werden niet benut en deden we ons vanmiddag flink tekort gezien ons vertoonde spel.”