FC Almere wint derby tegen Zeewolde

In de zaterdag tweede klasse B ontving FC Almere op sportpark de Marken Zeewolde. Het werd een echte derby met Zeewolde in de eerste helft als de bovenliggende partij maar in de tweede helft herstelde de ploeg van coach Maurice Ligeon zich uitstekend en pakte uiteindelijk verdiend de drie punten.

Zeewolde was naar Almere gekomen om een punt aan het duel over te houden. De ploeg was dan ook vanaf het begin meer in balbezit dan de thuisclub. Wel was er al in de beginfase een kans voor Almere maar toen een terugspeelbal net niet door Nick Stots van Almere in een doelpunt kon worden omgezet kantelde de wedstrijd. Zeewolde liet hierna zien collectief sterk te kunnen zijn en kwam Almere steeds een stukje tekort en liep nog wel eens achter de feiten aan. Bij Almere stond Joel Aquino wel weer onder de lat en verving gelegenheidskeeper Patrick Fortuin uitstekend. Zeewolde en Almere lieten soms uitstekend voetbal zien zodat de toeschouwers geen spijt hadden dat men op deze wedstrijd waren afgekomen, Kansen waren er voor beiden partijen maar Zeewolde had de betere kansen, zo ook toen Martijn van Heesbeek dicht bij een treffer was maar de scherpte miste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Almere dat halverwege de eerste helft beter in de wedstrijd kwam wist via Stots en Cyrus kansen te scheppen maar vond de doelman van de gasten op hun weg. In de 23e minuut was het aan de andere kant wel raak , uit een mooie aanval via de linkervleugel was het Ruben Stoelhorst van Zeewolde die met het hoofd Almere doelman Aquino geen schijn van kans gaf 0-1. FC Almere nam hierna wel weer het initiatief maar liet diverse mogelijkheden liggen waar zeker meer uit te halen was. Het bleef tot aan de rust een aantrekkelijk duel maar doelpunten bleven vooralsnog uit.

Na rust een heel ander FC Almere dat de bezoekers behoorlijk onder druk zette en kans op kans diende zich dan ook aan maar zowel Raoul Cheuk-A-Lam als Rosco Agrad hadden de grootste moeite om tot scoren te komen. Uiteindelijk was het in de 48e minuut wel raak toen dezelfde Raoul Cheuk-A-Lam door de Zeewolde verdediging soleerde en via de paal de overigens uitstekende keeper Martin van Barneveld wist te passeren 1-1. Zeewolde was geen schijn als voor de rust en Almere nam het heft volledig in handen . De ene na de ander aanval golfde op het doel van de tegenstander en Zeewolde moest soms flink aan de noodrem trekken maar de uitstekend leidende arbiter Jager uit Hoofddorp hield het duel uitstekend in de hand. Zeewolde krabbelde soms wel wat terug maar Almere voelde dat er meer in zat en dat gebeurde dan ook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laat in de tweede helft kreeg FC Almere een vrije trap toen volgens arbiter Jager Zeewolde doelman Van Barneveld te ver buiten het zestien meter gebied de bal nog met de hand beroerde en hij niet anders kon doen dan Almere een vrije trap toe te kennen. Ferando Pique van Almere plaatste zich achter de bal en schoot zelfverzekerd de 2-1 voor Almere in de touwen. Zeewolde wilde graag de gelijkmaker forceren maar moest dat vlak voor tijd bekopen met een derde tegentreffer, Rauol Cheuk-A-Lam scoorde zijn tweede deze middag voor zijn ploeg en loodste Almere definitief in veilige haven 3-1. Bij Zeewolde was men niet blij met de beslissingen van arbiter Jager deze middag en voelde zich benadeeld.

Almere coach Ligeon: “De eerste helft hadden we in het begin kansen maar hebben we niet benut, later was Zeewolde de betere ploeg en scoorde zij verdiend. Na de rust hebben we onze tactiek iets veranderd wat later bleek met succes, gezien de gehele wedstrijd waren wij denk ik de slimste ploeg, we blijven lekker meedoen.”

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)