FC Almere wipt Purmersteijn uit de beker

Geen jargon waarin zoveel clichés worden gebruikt als in het voetbaljargon. Een brilscore op het bord, niets is zeker in het voetbal dus zeg nooit nooit en wie de kansen mist, krijgt snel een doelpunt tegen. Allemaal clichés die je elk wedstrijd wel ergens langs de lijn hoort.

Feit is dat Purmersteijn – Vierde divisie – de deksel op de neus kreeg van zaterdag derde klasser FC Almere. Na een snelle voorsprong door Danyl Plasmeijer vergat Purmersteijn in Almere de kansen af te maken. Was het in de vorige ronde vierde divisionist HBC dat met 7-0 werd verslagen, nu was het thuisploeg Almere dat scherper in de duels en voor het doel bleek. Na de 0-1 waren het drie thuisdoelpunten dat voor de ommekeer – en de wereld op z’n kop – zorgde. Zelfs een strafschop kon Purmersteijn niet aan een doelpunt helpen.

Almere hield het compact, speelden met het mes tussen de tanden, ook getuige de zes gele kaarten, en met vier mogelijkheden – en daar uit drie treffers scoren – deed het vele balbezit en kansen voor Purmersteijn er niet toe. Met het doelpunt (3-2) van Timo Polman kwam Purmersteijn wel dichterbij. Maar het feest barste los in Almere na het laatste fluitsignaal. De derde klasser wipte Purmersteijn uit de beker. Dat heet een stunt.

Purmersteijn-trainer Mo el Bouziani was dan ook teleurgesteld. ,,Ons doel was de laatste vier, voor een ticket in de grote KNVB-beker. We stranden nu bij de laatste 32. We misten dinsdagavond vijftien opgelegde kansen. Alle mogelijkheden voor Almere uit een corner, een strafschop en een mooie goal, uit slordig balverlies van onze kant, werden benut. Zij deden precies de dingen die we konden verwachten, wij waren niet goed genoeg. Al deden we in fases ook gerust wel goede dingen. We moeten simpelweg beter omgaan met onze kansen. Wel alle complimenten voor Almere.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)