FC Amsterdam doet na zege op V&V weer volledig mee in 4C

In de zaterdag vierde klasse C heeft FC Amsterdam voor de tweede keer dit seizoen weten te winnen van Vlug en Vaardig. Onder de rook van de Amsterdam Arena won FC Amsterdam met 2-1 van de ploeg van Edwin van der Raad.

Een gelijkspel had misschien wel de meest terechte uitslag geweest in Amsterdam Zuidoost. Dat de thuisploeg uiteindelijk wist te winnen had het vooral te danken aan de snelle omschakeling. Het waren echter twee ongelukkige tegendoelpunten die V&V de das om deden.

Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Van Dijk ging het eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op. V&V had wat meer balbezit, maar het eerste gevaar kwam van de rood-witten. Toen na een kleine tien minuten de razendsnelle rechterspits Okrah alleen opdook voor doelman Krap, maar hem niet wist te passeren was de eerste kans voor de thuisploeg een feit.

In de volgende aanval was het bijna raak aan de andere kant. Regilio Wooding draaide zich bij de achterlijn langs een paar tegenstanders, legde de bal terug op Marvin Calor, die de bal net teveel achter zich kreeg om doelman Sise in de problemen te brengen. Na een half uur kreeg V&V een hoekschop, zoals altijd genomen door Marco Brouwer. Regilio Wooding werd aan zijn shirt getrokken in de zestien en wat 98 van de 100 scheidsrechters niet zouden doen, deed Van Dijk wel: hij legde de bal op de stip. Marco Brouwer schoot feilloos raak (0-1).

ipp

Daarna kwam FC Amsterdam opzetten. Na een afgeslagen hoekschop van V&V kwam Amsterdam weer razendsnel uit en kon Redouane Krap Okrah maar net van een doelpunt af houden. De drie corners die volgden waren wel dreigend maar leverden het thuisteam geen doelpunt op.

In de zeer levendige tweede helft ging het weer gelijk op. Na tien minuten dacht Elwin Kroese dat zijn tegenstander Okrah in het centrum buitenspel stond, maar op rechts stond Mark van Baren nog achter de aanvaller. De V&V-doelman was kansloos. Marvin Calor kreeg vervolgens twee uitstekende kansen voor V&V, waarvan de laatste, uit een steekbal van rechtsachter Michiel van Tilburg, een beter lot verdiend had, maar doelman Sise stond er niet voor niets.

ipp

Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het dan toch raak, maar wel voor FC Amsterdam. Een vrije trap buiten het strafschopgebied werd net over het laagste deel van de muur (aanvoerder Bas Rouwenhorst) geschoten, doelman Krap kreeg de bal in de rechterhoek niet klemvast en Okyere – de beste man aan de kant van FC Amsterdam – kon van dichtbij scoren (2-1).

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4C.

Met dank aan Rien van Tilburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!