FC Amsterdam komt veel te laat aan, maar pakt wel zege bij V&V

In de zaterdag vierde klasse C kwam FC Amsterdam veel te laat aan bij V&V. De wedstrijd begon maar liefst veertig minuten later, maar FC Amsterdam won wel van V&V: 1-3.

Na de enorme vertraging en de nodige irritaties was het een leuke wedstrijd om te zien. V&V verzuimde, met name in de eerste helft het grote aantal kansen te verzilveren. Al na twee minuten had Regilio Wooding de kans om de score te openen, maar hij schoot direct waar hij de bal beter eerst had aan kunnen nemen. Vlak daarna kwam Mark van Baaren alleen voor de keeper. Hij schoot tegen doelman Castillo terwijl ook Rachid Moufid helemaal vrij stond . In diezelfde vierde minuut kreeg ook Amsterdam haar eerste kans, maar Sise schoot naast.

V&V had een enorm veldoverwicht, maar tot scoren kwam de ploeg van Edwin van de Raad niet in de eerste helft. Het ontsnapte zelfs aan een achterstand toen Okrah zijn inzet gestopt zag worden door Redouane Krap.

DSC07050

Nog geen tien minuten na rust was er dan toch de verdiende voorsprong voor V&V. Wooding draaide aan de rechterkant een paar tegenstanders dol en zijn pass werd door Marco Brouwer bekeken ingeschoten (1-0).

Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Gyamfi Mensah draaide vanuit een ingooi knap weg bij Martin van de Meer en schoot onhoudbaar binnen (1-1). Geslagen was V&V allerminst. Direct na de gelijkmaker kreeg het kansen om op voorspong te komen. Eerst kreeg Mouafid een grote kans en daarna was het, in de rebound, Rico van de Velden die niet tot scoren kwam omdat doelman Castillo goed werk verrichtte.

Een kwartier voor tijd zag scheidsrechter Du Mortier dat Van de Meert een overtreding maakte. Van grote afstand oordeelde hij dat het een strafschop was, ondanks dat de overtredingen tientallen centimeters buiten de zestien werd gemaakt. Simpe profiteerde van dit buitenkansje en zette FC Amsterdam op voorsprong (1-2). In blessuretijd bepaalde Mesah de eindstand op 1-3.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4C