FC Amsterdam laat, maar simpel langs Kismet

In de zondag zesde klasse B heeft FC Amsterdam haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. Amsterdam speelde echter pas vier wedstrijden. Bij het Utrechtse Kismet werd met 1-4 gewonnen.

FC Amsterdam begon goed aan de wedstrijd en na een snelle combinatie lag de bal al binnen twee minuten in het doel. Ricardo Felter liet de keeper met een harde schuiver kansloos 0-1. Twee minuten later was het al weer gelijk omdat een fouttieve pass direct werd afgestraft (1-1). Het was aan doelman Rengelink te danken dat FC Amsterdam in die fase niet op achterstand kwam. Met een uiterste krachtinspanning kon hij, mede met hulp van de lat, redding brengen.

Waar Kismet een aantal zware overtredingen maakte, die overigen niet bestraft warden, hielden de Amsterdammers haar hoofd koel. Zelfs toen Rayen Parach een meer dan 100% strafschop had moeten krijgen.

Na een half uur viel dan toch de verdiende 1-2. Aanvoerder Martijn Jansen kopt bij de eerste paal de corner van Parach binnen. Het duel had voor rust al beslist kunnen zijn maar Jansen, Dennis Jacobs en Parach vergaten de mooie kansen te verzilveren.

Na rust werd om onduidelijke redenen een derde Amsterdamse treffer van Ron Adijmbaks afgekeurd. Ook de grensrechter van Kismet gebruikt erg makkelijk zijn vlag zodat dat twee in bet oog zuivere doelpunten worden afgekeurd.  Toch zouden de Amsterdammers nog meer doelpunten maken.Tien minuten voor tijd maakt Jacobs, op aangeven van Adijembaks de 1-3 en vijf minuten voor tijd is het, na goed doorzetten van Daryll Mendoza, uiteindelijk Parach die de eindstand op 1-4 bepaald.

Komend weekend speelt FC Amsterdam het restant (een uur) uit van het eerder gestaakte duel tegen Sporting Almere. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 6B.

Verslag Wesley Tom
Foto Wesley Tom: v.l.n.r. Doelpuntenmakers Rayen Parach, Dennis Jacobs, Ricardo Felter en Martijn Jansen