Home / slideshow / FC Amsterdamse Bos maakt doorstart: “Alleen al locatie is prachtig”
André Rous FC Amsterdamse Bos

FC Amsterdamse Bos maakt doorstart: “Alleen al locatie is prachtig”

FC Amsterdamse Bos gaat onder een nieuw bestuur een doorstart maken. André Rous is de nieuwe voorzitter van de club, die gaat samenwerken met de lokale tennisvereniging, en vertelt vol enthousiasme over de plannen voor de toekomst. “Alleen al de locatie is prachtig”, zo stelt hij.

Rous was in het verleden jeugdvoorzitter van ASV Arsenal. Bovendien speelde hij in een veteranenteam van de Amsterdammers. In 2021 besloot het team dat het tijd was voor iets nieuws en informeerde het bij FC Amsterdamse Bos, voorheen Voetbalclub ABN AMRO, of het zich daar kon inschrijven. Het resulteerde erin dat de selectie afgelopen seizoen in de clubkleuren van de vereniging speelde.

Aan het einde van het voetbaljaar kreeg het echter te horen dat de voetbaltak zou ophouden te bestaan. Het team, dat gezamenlijk op vakantie ging naar Curaçao, stak de koppen bij elkaar en besloot gezamenlijk de schouders eronder te zetten. Roy de Haas bleek bereid te zijn secretaris te worden, Michael van de Wetering penningmeester, Joni Leimala algemeen bestuurslid en Rous voorzitter.

Aangezien het inschrijvingstermijn van de KNVB verstreken was, telt FC Amsterdamse Bos aankomend seizoen slechts één veteranenteam. Het biedt het nieuwe bestuur echter de tijd om de plannen verder uit te werken. “We willen in het seizoen 2023/2024 onder meer de seniorenafdeling opzetten, eventueel een Onder 23-team inschrijven en mogelijk een aantal jeugdteams hebben.”

Het stopt bij FC Amsterdamse Bos echter niet bij dit doel, want het heeft ook op maatschappelijk gebied een aantal ideeën klaarliggen. “We denken bijvoorbeeld aan wedstrijden 7-tegen-7 of loopvoetbal. Ook kunnen we ons op andere manieren gaan inzetten voor de omgeving. Ik denk dat we gezamenlijk een unieke vereniging kunnen neerzetten die we weer vanaf onderaf kunnen opbouwen.”

Het nieuwe bestuur pakt het weloverwogen aan, want het ging al uitgebreid in gesprek met de voorgangers. “Het is belangrijk om ook te leren van het verleden. Het zal voor ons belangrijk zijn om onze plannen goed uit te werken en goed binnen de gemeente onderzoek te doen naar wat mogelijk is. Zo benutten we onze tijd slim en bouwen we aan een mooie toekomst.”

Amstelveen kent met onder meer RKAVIC, Sporting Martinus en RODA ’23 voldoende sterke verenigingen. Rous is echter niet bang om de concurrentiestrijd aan te gaan. “Wellicht kunnen we de spelers op de wachtlijsten van deze clubs aantrekken. Het zal absoluut de tijd nodig hebben om de vereniging te laten groeien. We beginnen aan iets compleet nieuws en daar heb ik veel zin in.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)