FC Hilversum trakteert Amstelveen op tweede nederlaag

Amstelveen Heemraad heeft ook zijn tweede wedstrijd in de zaterdag derde klasse C verloren. Op eigen veld verloor de ploeg van Laurens ten Heuvel met 1-3 van FC Hilversum. Twee treffers van Rosco Cyrus (ex-Arsenal) en eentje van Tonnie Cusell (oud-AFC en Ajax) deden de Amstelveners de das om.

Vanaf het begin kwam de thuisploeg onder druk te staan. In de derde minuut kreeg Rosco Cyrus al de eerste kans, alleen ging zijn inzet naast. Toch kwam Amstelveen na een kwartier aan de leiding. In de Hilversumse defensie werd de bal niet goed weggewerkt, Furgel Fabies kon doorlopen naar doelman Justin Sackers en hij schoof de bal rustig binnen: 1-0. Hierna werd het wat onrustig in het veld. Hilversum ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de wedstrijd niet naar hun hand. Hicham Lechkar was zelfs dicht bij de 2-0, maar hij zag zijn poging langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Ook in de tweede helft verdedigde Amstelveen de krappe voorsprong en probeerde met scherpe counters de score te verhogen. Na ruim een uur spelen moest FC Hilversum verder met tien man, vanwege natrappen van Alain Zaandam. De thuisploeg verzuimde te profiteren van het overtal. De Hilversummers liepen juist een tandje harder en binnen een kwartier was de 1-0 achterstand omgezet naar een 1-3 voorsprong.

Het begon met de flipperkast voor het doel van Mike Lesmeister, waar Cyrus met zijn teen het laatste zetje kon geven voor de gelijkmaker. Vrijwel direct daarna zette Tonnie Cusell de bezoekers op voorsprong zette en maakte Cyrus zelfs aan alle onzekerheid een eind door de 1-3 tegen de touwen te schieten. Amstelveen kon de in de laatste tien minuten geen vuist maken tegen de tien man van Hilversum, die de voorsprong over de streep trokken.

Met nul uit twee is Amstelveen bijzonder slecht aan de competitie begonnen en zal het alle zeilen bij moeten zetten om de verwachtingen waar te maken waarvan vooraf op werd gerekend. Volgende week krijgen ze een nieuwe kans tegen Buitenboys. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek