FC Lienden blijft toch in Topklasse

FC Lienden gaat een doorstart maken in de zondagse topklasse. Dit meldt De Gelderlander vandaag. Waar de club eerder bekend maakte om met topvoetbal op zondag te stoppen, is de beslissing nu dus terug gedraaid. Lienden is aanstaande zondag de tegenstander van Chabab op Riekerhaven. Het besluit heeft ook gevolgen voor de promotie naar de topklasse, waar nu geen extra plaats vrijkomt.

Voor de doorstart moet FC Lienden bijna een compleet nieuw elftal samenstellen. Van de huidige selectie hebben voorlopig alleen Solomon Caulley, René van Dieren en Mohamed Echabouni hun vertrek nog niet aangekondigd. Bedoeling is dat de selectie voor een groot deel komt te bestaan uit jonge spelers van profclubs, die geen contract aangeboden krijgen. Lienden richt zich daarbij in eerste instantie op clubs als FC Utrecht, Vitesse, NEC en FC Den Bosch. De technische staf wordt gevormd door het trio Hans van der Haar, Peter Hofstede en Jimmy Spelbos.

De leiding van FC Lienden maakte eerder dit jaar nog bekend te stoppen met zondagvoetbal. De publieke belangstelling was enorm teruggelopen en de club kon de spelers uit de huidige selectie, zoals Niek Ripson, ondanks toezeggingen niet houden. Daarbij haakten veel sponsors af.

De grote sponsors van Lienden opperden bij die bekendmaking de zaterdagtak te versterken en zo terug te keren in de topklasse. Maar die plannen vielen bij een deel van de club, waaronder het eerste zaterdagteam, niet in goede aarde.

De teruglopende belangstelling van het zondagvoetbal zorgde er eerder dit seizoen al voor dat Argon, FC Hilversum en Feyenoord aankondigden hun zondagtak op te geven.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)