FC Lienden maakt het seizoen af dankzij Nordin Wooter

FC Lienden blijft toch in de Tweede Divisie. Met de hulp van oud-Ajacied Nordin Wooter en zijn voetbalschool maakt de club het seizoen af, nadat een maand geleden bekend werd dat de geldkraan werd dichtgedraaid. Waarschijnlijk wordt Wooter ook de trainer in de Betuwe.

“De leden, supporters, spelers en iedereen die FC Lienden een warm hart toedragen, verdienden het niet om op deze manier te stoppen”, zegt Hans van de Haar in een reactie op de website van de club. De huidige trainer van het eerste elftal was de initiatiefnemer voor een doorstart. Hij vond nieuwe sponsoren en wist meerdere spelers van de selectie te overtuigen om voor een kleinere vergoeding de club trouw te blijven.

De resterende plekken in de selectie worden opgevuld van buitenaf. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de Wooter Academy en Peter Barendse Academy & Soccerschool. Oud-profs Serginho Greene en Evander Sno worden genoemd als mogelijke versterkingen. Nordin Wooter, in het verleden jeugdtrainer bij Ajax, moet gaan fungeren als hoofdtrainer met Hans van de Haar als technisch directeur.

Er is haast geboden bij de huidige situatie, want volgens De Gelderlander is het niet mogelijk om de competitiewedstrijd van volgende week tegen degradatieconcurrent VVSB te verplaatsen.

Foto: Philip Cousin

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)