FC Lienden uit de topklasse

FC lienden zal met ingang van komend seizoen niet meer uitkomen in de topklasse zondag. De huidige nummer drie van de ranglijst maakt het seizoen wel af, maar zal daarna verder gaan als zaterdagclub. Zo staat te lezen op de website van de club. Het oorspronkelijke plan was om in afgeslankte vorm nog een paar jaar te overleven. Daar kan nu een streep doorheen. Financiele problemen en het niet nakomen van toezeggingen door spelers hebben de topklasser de das om gedaan.

Lienden maakte in december plannen bekend om het budget drastisch te verlagen en te stoppen met aantrekken van spelers van ver buiten de regio. Het idee was om als regionale club de komende twee jaar te overleven. Daarna wilde de topklasser zich plaatsen op het moment dat de KNVB de top van de zaterdag- en de zondagtopklasse gaat samenvoegen tot één superklasse.
Inmiddels is een groot aantal spelers teruggekomen op de gemaakte afspraken, waardoor de basis is weggevallen.
De grote boosdoener in de ogen van FC Lienden is Niek Ripson. „Samen met andere sterkhouders als Revy Rosalia en René van Dieren vormde hij het hart van de nieuwe selectie. Ripson zag dat helemaal zitten, was volkomen akkoord, maar tekende vorige week wel plotseling voor Spakenburg”, stelt Nico Wagenvoort namens de Stichting Voetbalondersteuning Lienden, waar alle contractzaken zijn ondergebracht.

Het wegvallen van Lienden heeft ook gevolgen voor oa Chabab in de topklsse zondag. Lienden zal waarschijnlijk als degradant worden aangemerkt, waardoor er nog maar twee clubs rechtstreeks degraderen en een andere club nacompetitie speelt.

Het huidige zaterdagteam van FC Lienden bezet momenteel de koppositie in de derde klasse van het district Oost.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)