FC Portugal viert 20 jarig jubileum zonder eerste elftal

FC Portugal bestaat dit seizoen twintig jaar. De club uit Sloten werd op 14 mei 1994 opgericht door een enthousiaste groep voetballers onder leiding van Jose Manuel Bravo da Silva. In de korte geschiedenis van de club is het bij FC Portugal nooit saai geweest.

Twintig jaar geleden begonnen twintig spelers die elk jaar een internationaal toernooi wilden spelen met FC Portugal. Vanaf het begin af aan hadden ze een missie om de ontwikkeling van het voetbal in de Portugese gemeenschap in Amsterdam te verbeteren. Dit wilden ze bereiken door de deelname van jeugdspelers en de prestatiestandaard te verbeteren.

Op 1 januari 2007 werd FC Portugal officieel lid van de KNVB. In deze zeven jaar heeft FC Portugal vele successen gekend. Het absolute hoogtepunt was dat het eerste team in 2011 kampioen werd in de vijfde klasse. Vervolgens uitkomend in de vierde klasse kwamen er nog twee mooie seizoenen achteraan. Ook bij de rest van de club ging het heel goed met een kampioenschap in 2012 voor de veteranen en in 2013 een kampioenschap voor het eerste zaalvoetbalteam.

Eind vorig seizoen heeft FC Portugal besloten zijn eerste team terug te trekken uit de competitie. Dit na de toen nieuwe regel dat ieder eerste team (met uitzondering van de zondag zesde klasse) een gediplomeerde trainer moet hebben. Jose Manuel Bravo da Silva die al twintig jaar trainerservaring had, maar geen papieren zou dan niet als trainer mogen blijven. Naast deze tegenslag vorig seizoen is het ook komend seizoen niet makkelijk voor FC Portugal. Na een overeenkomst met Stadsdeel Nieuw-West voor twee velden te hebben gesloten, heeft het Stadsdeel nu maar één veld ter beschikking gesteld. FC Portugal gaat hier nog achteraan en hier moet nog uitsluitsel over komen.

In deze moeilijke periode voor FC Portugal is het eerst tijd om het twintigjarige jubileum op gepaste wijze te vieren. Zo gaan de oprichters aan het einde van deze maand naar de WK stad, Rio de Janeiro. Ook gaan de veteranen dit jaar een internationaal toernooi in Portugal spelen. En het feest wordt afgesloten met een reünie voor alle (oud)leden van FC Portugal.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)