FC Purmerend laat zich verrassen door jeugdig Ilpendam

FC Purmerend heeft een week voor de start van de zondag derde klasse B een slechte beurt gemaakt. De ploeg van Don Guezen liet zich volledig verrassen door Ilpendam: 5-1. Veel heeft de vierdeklasser overigens niet aan deze bekerzege, want WSV’30 gaat als poulewinnaar verder.

De thuisploeg was direct vanaf de aftrap scherp. Binnen veertien seconden had Ilpendam een voorsprong te pakken via Jordy Blom. Na tien minuten lag ook de 2-0 in de touwen door een doelpunt van Mike Postma. De jonge ploeg van Co Sint was fel van start gegaan en FC Purmerend kon daar weinig tegenover stellen. De gasten moesten zelfs enkele keren noodgedwongen aan de handrem trekken, waar in totaal drie gele kaarten voor werden gegeven.

In de tweede helft was Ilpendam opnieuw snel trefzeker. Vijf minuten na de rust kopte Postma raak en was de wedstrijd vroegtijdig beslist. De thuisploeg consolideerde de wedstrijd en gaf FC Purmerend het balbezit, iets waar de bezoekers weinig kansen uit konden creëren. Een aansluitingstreffer bleef uit. Sterker nog: in de omschakeling was Ilpendam erg gevaarlijk en liep door treffers van Mano Oosterbaan en Jesse de Boer uit naar 5-0. Dat Jeff Neuteboom een kwartier voor tijd iets terugdeed namens de Purmerenders, was slechts voor de eer.

Uit de drie groepswedstrijden pakte de derdeklasser slechts twee punten. Ilpendam deed het met zes punten een stuk beter, maar moest WSV’30 voor zich dulden als groepswinnaar. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Mario Wormhoudt