Home / slideshow / FC Weesp-trainer Tak: “Voldoende perspectief om door te gaan”

FC Weesp-trainer Tak: “Voldoende perspectief om door te gaan”

FC Weesp en Maykel Tak zijn ook volgend seizoen aan elkaar verbonden. De trainer en club zien voor komend voetbalseizoen voldoende perspectief om met elkaar door te gaan.

Gesprekken

De oefenmeester maakt een chaotisch eerste seizoen door bij FC Weesp. Tak zag onder meer zijn complete technische staf uiteenvallen, zo vertelde hij in een eerder interview met Het Amsterdamsche Voetbal. Desondanks besluit hij alsnog bij te tekenen. “Een tijdje terug heb ik samen met het bestuur gesproken over de toekomst. Daarin hebben we beide de intentie uitgesproken om door te gaan. Vervolgens hebben we een tweede gesprek gevoerd en op basis van de gestelde voorwaarden een mondelinge overeenkomst gemaakt om er nog een jaar aan vast te plakken”, vertelt Tak.

Tak ging met het bestuur uitgebreid in op de eerdere onrust binnen de club. “We hebben het natuurlijk gehad over de randvoorwaarden, waaronder de vorming van de staf. Het gevolg is dat de club en ik druk om ons heen aan het kijken zijn om onze staf aan te vullen. Op dit moment is de positie van teammanager voor komend seizoen al ingevuld, dus dat loopt voorspoedig. Daarnaast zijn we er financieel uitgekomen, dus het is alleen nog wachten op de officiële krabbel.”

FC Weesp begreep goed wat Tak de afgelopen maanden heeft doorgemaakt. “De club was op de hoogte van de situatie zoals deze bekend is, waarbij de staf niet zo is als een hoofdtrainer zou willen. Dat weet FC Weesp al en de club is daar ook al mee bezig geweest. Dus het is niet zozeer dat ik een eis heb neergelegd, maar de club is gewoon ontzettend hard aan de gang om het in de toekomst beter te doen. Dat heeft mij vertrouwen gegeven en doen besluiten om het gesprek aan te gaan.”

Stabiliteit

De definitieve verlenging geeft Tak de geestelijke rust om zich op zijn elftal te concentreren. Daar ziet hij nog voldoende perspectief in. “We willen de komende tijd een veel stabielere ploeg worden. Er zijn resultaten tegen Theole (0-2 winst, red.) of HBC (1-2 winst, red.) waarbij we goede overwinningen halen, maar we hebben ook momenten dat we door het ijs zakken. Natuurlijk heeft dat met onze jonge ploeg te maken, met name daar zit ons verbeterpunt. Al vind ik dat we genoeg kwaliteiten hebben om ons veilig te spelen. Ik verwacht dat niet op de laatste speeldag te doen, maar dat we eerder veilig zijn.”

De trainer moet het dus doen met een jonge selectie die momenteel ervaring opdoet. “Het is voor de spelers vooral veel vlieguren maken. Tijdens de trainingen probeer je natuurlijk zoveel mogelijk aspecten na te bootsen, maar voor het leren omgaan met druk, spanning en het onverwachte heb je duels nodig. Volgend jaar krijgen wij een hele talentvolle Onder 19-1 dat overgaat naar de senioren. Het betekent dat we dan nog meer jeugd gaan inpassen, in het eerste en met name in het tweede elftal. Je kan niet verwachten dat een jonge speler de motor van het elftal wordt en een heel seizoen stabiel kan presteren. Ze zullen een paar goede wedstrijden spelen, maar vervolgens een paar mindere. Dat moet je ze vooral niet kwalijk nemen, maar de spelers blijven ondersteunen.”

Collectief

Hoogstwaarschijnlijk kan Tak ook volgend seizoen beschikken over het gros van de huidige selectie. “Op dit moment heb ik nog geen signalen dat er spelers gaan vertrekken. Natuurlijk zullen één of twee spelers vertrekken, maar wellicht zijn enkele spelers van buitenaf ook interessant. We moeten ook daarnaar blijven kijken. Ondanks de stand doet vermoeden, denk ik dat we volgend seizoen de stappen gaan maken die we nodig hebben. De voortekenen voor komend seizoen zien er uitstekend uit. Op basis van dit gegeven vind ik dat er voldoende perspectief is om verder te gaan”, aldus Tak.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

FC Weesp test oplossing geboortemaandeffect: “Begint bij bewustwording”

Send this to a friend