Feest bij JOS zonder te spelen

Het zaterdag team van JOS Watergraafsmeer heft vanmiddag zonder zelf te spelen de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Concurrent Koninklijke HFC verloor in het restant van de gestaakte wedstrijd al nog met 3-2. Voor de Amsterdammers was dat voldoende om de eerste prijs van het seizoen in de wacht te slepen.

Het duel was op 13 oktober gestaakt bij een 2-2 stand. HFC stond toen nog met negen man. Vandaag werd de wedstrijd in Heemskerk uitgespeeld. Voor JOS Watergraafsmeer moest VEW winnen. In alle andere gevallen ging de periode naar HFC. In de resterende 38 minuten wist VEW toch nog te scoren.

Elf minuten voor tijd zorgde David van Straetemans voor de winnende treffer en dus de eerste periodetitel voor JOS Watergraafsmeer. Leider Cor van Rossum van JOS zag HFC in de laatste minuut van de wedstrijd nog een penalty missen.

JOS Watergraafsmeer speelde op dat moment vriendschappelijk tegen Sporting Martinus. Trainer Richard Pel: “Het was heel raar. Martinus kwam op 2-1 voorsprong en juist op dat moment belde Cor me dat VEW gescoord had. We kregen dus zelfs een doelpunt tegen en we gingen allemaal juichen. Nu maken we er een mooi feestje van! ”

De Amsterdammers blijven op de ranglijst nog wel een punt achterstand houden op koploper Koninklijke HFC.

Kijk voor de actuele stand en het porogramma op de klassenpagina van zaterdag 4C