Home / Algemeen / Feest bij TOB na eerste zege
Foto Hans van Beek: TOB viert haar eerste zege van het seizoen

Feest bij TOB na eerste zege

TOB heeft na tien wedstrijden haar eerste zege van het seizoen binnen. In Amsterdam-Noord werd, in de derde klasse B, het hoog geklasseerde Amstelveen met 2-1 verslagen. Na de degradatie van vorig seizoen uit de tweede klasse is volgens trainer dick Trock de ommekeer nu gekomen.

Trock: Het zat er al een tijdje aan te komen maar nu is het eindelijk zo ver. Tegen Ouderkerk (twee weken geleden, red.) zaten we er al dichtbij en vorige week tegen IJmuiden kreeg mijn keeper al na dertig seconden twee keer geel en moest ik een speler op doel zetten.  Het moest gewoon een keer gebeuren dat we zouden winnen en ik ben heel blij dat dat vandaag gebeurd is.”

Foto Hans van Beek: Dick Trock (r) naast collega Kranendonk

Amstelveen, dat vorige week nog eerste periode winnaar Ouderkerk klopte, kwam een kwartier na rust op voorsprong door Joris van Ooijen maar lang konden de Amstelveners daar niet van genieten. Eerst raakte TOB nog de paal maar een paar minuten later was het wel raak. Een corner werd ingekopt door Jeroen van Velden en via de rug van een Amstelveen speler belande de de bal achter Patrick Alblas.  Voor TOB, dat tot vandaag pas twee punten had, was het een enorme opsteker. Het feest werd helemaal compleet toen tien minuten voor tijd ook nog de winnende treffer viel uit een counter. Nigel van Doest stuurde Dennis Ijzerman weg en die zorgde, ondanks een verdediger aan zijn zij, dat hij de 2-1 kon maken.

Trock: “Dit is natuurlijk een geweldige opsteker. Voor allemaal maar vooral keeper Dennis Koorn speelde vandaag een absolute hoofdrol. Dit is zo’n opsteker voor ons. Die jongens hebben nu al weer zin om volgende week (uit tegen RKAVIC, red.) te spelen.”

Foto Hans van Beek: Dennis Koorn was (bijna) niet te kloppen door Amstelveen

Na de degradatie van vorig seizoen liep bijna de complete selectie weg bij TOB. Vooraf wist menig voetbalkenner dan ook dat het een zwaar seizoen voor de club uit Noord zou worden. Trock: “Deze zege geeft ook zoveel vertrouwen en is natuurlijk heel goed voor de sfeer. Ik speel bijna alleen maar met jongens die nog nooit in een eerste elftal hebben gespeeld en dat is natuurlijk even wennen. Daarnaast is het zo dat ik pas sinds drie weken echt compleet ben en dat verschil zie je wel. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we niet gaan degraderen.”

Foto Hans van Beek: Joris van Ooijen (r) in duel met Michel Dol

Ondanks dat het pas de eerste zege is voor TOB is de achterstand op een veilige 10e plek maar zes punten. Met nog 16 wedstrijden voor de boeg is er dus niets aan de hand. Trock: “Het is een lange weg.” En dat kan je dus op twee manieren interpreteren. Ja het is nog een lang seizoen en misschien heeft TOB ook nog wel wat mee tijd nodig om echt  weer mee te gaan doen. Ze zijn in ieder geval op de goede weg.

Foto’s Hans van Beek

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van zaterdag 3B