Home / slideshow / Felle slotfase levert WV-HEDW toch nog een punt op in Leusden

Felle slotfase levert WV-HEDW toch nog een punt op in Leusden

WV-HEDW is de poulefase van de districtsbeker gestart met een 2-2 op bezoek bij Roda ’46 in Leusden.

In de openingsfase mocht de ploeg van Marcel Valk het spel maken en tikte het de bal in een wat laag tempo rond. Het was de thuisploeg die na een paar minuten via Berry Powel de eerste kans kreeg. De vedette kwam goed voor zijn man en kon een poging wagen, maar Clé Vos de Mooij redde goed.

Met een klein kwartier op de klok was het WV-HEDW dat op voorsprong kwam. Een voorzet van Ashraf Azzouz vanaf rechts werd door Joost Heij binnen gekopt. Heel lang stond de 0-1 niet op het bord, al vrij vlot maakte Roda ’46 er 1-1 van via Tristan Walet. Heel veel meer kansen waren er in de eerste helft ook niet, al hadden Jack van Moerkerk en Joost Heij nog een fraaie combinatie. Van Moerkerk werd uiteindelijk echter gestuit door de keeper.

Aan het begin van de tweede helft werd het even onrustig na een botsing tussen Jack van Moerkerk en de Leusdense doelman. Terwijl beide spelers op de grond lagen, ontstond er wat onenigheid en werden er diverse gele kaarten uitgedeeld. Aan Leusdense zijde voor aanvoerder Stefan van Ginkel, aan de kant van WV-HEDW voor Ashraf Azzouz en Kick van Aelst. In totaal kreeg WV in het duel vijf gele kaarten, want ook Jordy Dijkhuizen en beide broers Van Moerkerk gingen op de bon.

Ondanks hier en daar wat oponthoud, was de tweede helft voetballend leuker dan de eerste. Na een uur was het Walet die zijn ploeg op voorsprong zette. Voor WV-HEDW begon vervolgens de jacht op de gelijkmaker. Mick van Moerkerk was dichtbij toen hij één op één met de doelman kwam, maar wist niet de goede hoek te vinden. De bezoekers zetten echter alles op alles en dat resulteerde onder andere in een poging van Damien de Vegt in het zijnet en een kopbal van Heij op de lat. Een minuut of vijf voor tijd werd Mick van Moerkerk neergelegd op de rand van de zestien. De uitgelezen kans voor WV om op gelijke hoogte te komen. De overtreding leek binnen het strafschopgebied plaats te vinden, maar de bal werd erbuiten gelegd. Het maakte voor Azzouz niets uit, want via de binnenkant van de paal schoot hij de 2-2 binnen.

In de slotfase zette WV-HEDW alles op alles om er misschien zelfs nog met de overwinning van door te gaan. Het pompte in rap tempo ballen richting invaller Roy van Essen, die vervolgens vanaf rechts de voorzet voor het doel moest geven. Dat resulteerde nog in een paar gevaarlijke momenten, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week ontvangt men in Amsterdam vv Maarssen, de enige tweedeklasser in deze bekerpoule.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)