Feller SDO troeft matig Purmersteijn af

Purmersteijn heeft het, net als vorig seizoen, op eigen veld moeten afleggen tegen SDO. De ploeg van Martin van Ophuizen kon niet imponeren, zelfs nauwelijks een kans creëren en leed een terechte 1-3 nederlaag. Pas in het laatste kwartier maakten de bezoekers het verschil.

In de eerste helft ging het gelijk op en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Na negentien minuten werd dit doorbroken door de openingstreffer van SDO. Een hoekschop werd slecht weggewerkt door de thuisploeg en in de scrimmage zag Joost Herschop zijn zachte inzet via de arm van de grabbelende keeper Richard de Groot tergend langzaam in het doel belanden: 0-1.

De Purmerenders hadden het erg lastig met het fellere SDO. Toch kwam Purmersteijn na een halfuur spelen op gelijke hoogte. Bij een diepe bal van Robbert Jan Orij kwam SDO-doelman Rolf Hazelaar (ex-Ajax) uit zijn doel, maar door een misverstand kopte Dino van Essen de bal in het door de sluitpost verlaten lege doel: 1-1. In het verdere verloop van een teleurstellende eerste helft werden beide doelmannen nauwelijks uitgetest.

Ook in de tweede helft waren Purmersteijn en SDO nauwelijks gevaarlijk, op een paar momenten van de bezoekers na. Een schot van Jesse van Huisstede werd goed gekeerd door De Groot en een inzet van Glenn Hemmers ging rakelings voorlangs de doellijn. Een kwartier voor tijd kwamen de Bussummers alsnog aan de leiding. Purmersteijn-verdediger Romeo Fecunda werkte ongelukkig een strakke voorzet van Joost Heerschop in zijn eigen doel.

Drie minuten na de 1-2 verscheen Alex Treuren op korte afstand van het doel, alleen werd zijn harde schot geblokkeerd door Oehlers. Dat was één van de enige kansjes voor de Purmerenders in de tweede helft. In de 86ste minuut gooide SDO het duel definitief in het slot. Uit een vrije trap van Hemmers knalde invaller Marlon Amankwah de 1-3 binnen.