Van links naar rechts: Marc van Erven, Franca Overtoom, Fevzi Tirpanci, Etienne Wettingfeld, Bas Nijhuis en Sjoerd Mossou. - Foto: KNVB Media

Fevzi Tirpanci verkozen tot amateurscheidsrechter van het jaar 2022

Fevzi Tirpanci (29) uit Amsterdam (-Noord) is zaterdag tijdens de Dag van de FairPlay verkozen tot KNVB-scheidsrechter van het Jaar 2022. Hij wist zich positief te onderscheiden ten opzichte van de andere finalisten in hun categorie.

De KNVB en ARAG startten begin oktober vorig jaar de zoektocht naar de amateurscheidsrechters van het jaar. Na een intensief nominatie- en stemproces riepen zij twee winnaars per provincie uit. Daarvan was Titpanci er één van in de provincie Noord Holland.

De overgebleven 24 scheidsrechters moesten de vakjury, bestaande uit Franca Overtoom (assistent-scheidsrechter betaald voetbal), Bas Nijhuis (scheidsrechter betaald voetbal), Marc van Erven (CEO ARAG) en Sjoerd Mossou (voetbaljournalist, columnist en schrijver), overtuigen van hun kwaliteiten door middel van een een vragenlijst en motivatie. Op basis hiervan verdienden uiteindelijk drie verenigingsscheidsrechters en drie KNVB-scheidsrechters een plek in de finaleronde.

KNVB-scheidsrechter van het jaar, de Amsterdammer Fevzi Tirpanci, was aangenaam verrast: “Ik ben erg ambitieus en daarom erg trots op deze uitverkiezing. Het geeft een stuk waardering en het sterkt mij in mijn drive om door te groeien naar de absolute top. Hopelijk zien jullie mij daar binnen nu en tien jaar, net als mijn grote voorbeeld Serdar Gözübüyük.”

De Dag van de FairPlay is een positieve en sympathieke dag voor alle amateurscheidsrechters, waarin fairplay centraal staat. ARAG stond op deze dag rechtstreeks in contact met (potentiële) scheidsrechters. In een interactieve sessie kwam deze groep meer te weten over relevante thema’s, zoals leiderschap, mentale fitheid en looplijntechnieken.

Ook kregen de scheidsrechters een update over de spelregels en blikte Danny Makkelie terug op het WK voetbal in Qatar. Het uiteindelijke doel van de Dag van de FairPlay is om het talent bij (amateur)scheidsrechters naar het volgende niveau te brengen.

Bas Nijhuis, internationaal scheidsrechter in het betaald voetbal en eveneens jurylid, kijkt terug op een succesvolle verkiezing en prees de uiteindelijke winnaars: “Op scheidsrechtersgebied loopt in Nederland ontzettend veel talent rond. Uiteindelijk moet deze verkiezing een zetje in de rug zijn voor de vele vrijwilligers die actief zijn in onze competitie. Zonder hen is het voetbal verloren.”

Bron: KNVB

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)