Finn van der Velden maakt indruk bij JOS

Finn van der Velden stapte afgelopen zomer over van DCG naar JOS. Net als vele andere ploeggenoten koos de 24-jarige verdediger ervoor om de zondag tweedeklasser te verlaten. Het gaat hard met van der Velden want afgelopen zondag stond hij al voor de derde keer op rij in de basisopstelling van de formatie van Roy van der Mije.

Van der Velden heeft het naar zijn zin bij JOS. ”Die gasten hebben me goed opgevangen. Aan het begin ging het wat minder en moest ik in het tweede beginnen. Dat was logisch want ik speelde gewoon niet mijn spel. Ik heb toch best wel lang bij DCG gespeeld en daar kreeg ik veel vertrouwen. Bij JOS moest ik weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk bouwde het vertrouwen zich op en begon ik steeds beter te spelen. Daarnaast had ik het geluk dat er wat blessures waren in het eerste. Dan val je in en speel je gewoon goede wedstrijden. Dit zijn de momenten die ik moet pakken.”

20161127-jos-rkhvv-mario-wormhoudt-finn-van-der-velden-3

Afgelopen zondag deed van der Velden weer 90 minuten mee in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKHVV. Als rechtsback maakte hij een solide indruk. ”Ik hou het gewoon simpel. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Ik heb heel verdedigend gespeeld. Wanneer ik de bal krijg geef ik hem zo snel mogelijk aan een middenvelder. Ik heb altijd centraal in de verdediging gespeeld maar op dit moment staat dat wel aardig met Alex en Naoufal. Daarom wilden ze mij graag op rechtsback hebben. Ik heb best wel wat snelheid in mijn benen al kwam dat er vandaag niet helemaal uit omdat ik heel erg verdedigend moest spelen. Ik denk dat ik mijn basisplaats voorlopig wel behoud. We winnen nu ook, dat moet je gewoon hebben. Je weet het natuurlijk nooit maar ik ga gewoon weer keihard trainen en dan zie ik wel of ik er weer in sta.”

20161127-jos-rkhvv-foto-mario-wormhoudt-finn-van-der-velden

Voordat hij naar JOS verkaste speelde van der Velden jarenlang bij DCG. Hij maakte onderdeel uit van de leegloop die daar deze zomer plaatsvond. ”Ik mis DCG nog wel eens. Ik heb altijd een hartstikke goede band met die jongens gehad. We hebben heel lang samengespeeld. Ik vind het oprecht jammer dat het nu sportief minder gaat met de club. We hebben toen goede stappen gemaakt met het team. We gingen bijna naar de eerste klasse. Of ik dan gebleven was? Dat weet ik niet. Dan was het misschien anders gelopen. Nu gingen een aantal jongens weg en anderen namen dat als voorbeeld. Ik wist wel dat ik toe was aan een nieuwe stap. Ik ben vorig seizoen lang geblesseerd geweest waardoor ik eigenlijk niet had verwacht dat er nog een club zou komen. Nadat ik een sterke wedstrijd speelde tegen EDO, de oude club van Roy (van der Mije red.), heeft hij me benaderd.”

”Het seizoen is voor mij geslaagd als ik het gevoel heb dat ik heel veel heb geleerd”, zegt de lange verdediger. ”Ik wil laten zien dat ik het niveau van de Hoofdklasse aankan. Ik hoop dat ik mijn basisplek voor langere tijd kan behouden. Met JOS zijn we heel blij dat we niet meer naar beneden hoeven te kijken na vandaag. We hebben nu de aansluiting met de top vijf. Natuurlijk zeg je als team dat je kampioen wil worden maar je moet wel realistisch zijn. Ik geloof dat het kan maar dan moeten we het wel laten zien.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG