Floris Dokkum verlaat Aalsmeer en keert terug bij ‘zijn’ AFC

Floris Dokkum stapt volgend seizoen over naar het zaterdagelftal van AFC. De middenvelder keert na twee jaar terug bij de club waar hij al eerder in het zaterdagteam speelde en daarnaast jarenlang in de jeugd heeft gespeeld. Dokkum maakt de overstap van een andere zaterdag tweedeklasser: FC Aalsmeer.

Met die club heeft Dokkum een druk weekend achter de rug. Zowel tegen Elinkwijk afgelopen zaterdag als gister (maandag 6 april, red.) tegen Almere speelde de formatie van Van Garderen met 2-2 gelijk. Aalsmeer blijft hierdoor op een zevende plek staan. Dokkum: “We staan in de middenmoot en spelen eigenlijk nergens meer om. De trainer denkt dat we nog vijf punten nodig hebben om ons definitief veilig te spelen en een club als Aalsmeer hoort ook minimaal in de tweede klasse thuis.”

In de aanloop naar het drukke paasweekend maakte Dokkum zijn besluit bekend. Dokkum: “Begin vorige week meldde ik het aan de trainer en het bestuur en afgelopen zaterdag, voor de wedstrijd tegen Elinkwijk, heb ik het aan de spelersgroep verteld.” Na één seizoen WVHEDW en één jaar in het shirt van FC Aalsmeer staat 23-jarige middenvelder nu voor een terugkeer naar ‘zijn’ AFC. “Eigenlijk heb ik er niet heel lang over na hoeven denken”, aldus Dokkum, die vorig seizoen een overstap naar AFC ook overwogen had. Dokkum: “Toen heb ik uiteindelijk voor Aalsmeer gekozen. Aalsmeer is een leuke club, maar in die twee jaar dat ik weg ben geweest, miste ik AFC wel. Het is en blijft toch mijn ‘cluppie’.”

09032013 AFCAALS Dokkum
Foto Tom Poederbach: Floris Dokkum in het shirt van AFC tegen de club waar hij dit seizoen voor uitkwam: Aalsmeer

Met de komst van trainer Benno Nihom bij het zaterdagelftal van AFC treft Dokkum een goede bekende. Dat zorgde ervoor dat de link naar Dokkum al vrij snel werd gelegd. Dokkum: “Toen dat rond was, werden er in mijn omgeving natuurlijk een hoop grappen gemaakt. Ik ken Benno (Nihom, red.) al lang en ook heel goed; ik spreek hem wekelijks en soms zelfs dagelijks. Ik ken hem ook als trainer en de oefenstof die in zijn trainingen naar voren komen. Dat maakte de keuze voor mij wat makkelijker.”

Over zijn eigen rol is nog niet veel bekend, al weet Dokkum wel wat er van hem verwacht kan worden. “Met mijn kwaliteiten kan ik veel voetbal in een team brengen en dat is ook de bedoeling straks bij AFC. Ik kom ook het beste tot mijn recht in een voetballend elftal en ikzelf vind het ook leuker om in een team te spelen dat probeert de voetballende oplossing te vinden”, aldus Dokkum, die wel verwacht dat AFC volgend seizoen bovenin gaat meedraaien en stiekem nog wat verder kijkt. “We moeten in ieder geval voor promotie spelen volgend seizoen. Wie weet zit er aan het eind zelfs wel een kampioenschap in!”

Foto boven: Jaap Maarse/Voetbal in Aalsmeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)