Floris Dokkum verlaat WVHEDW voor competitiegenoot Aalsmeer

Het naar de tweede klasse gedegradeerde WVHEDW ziet Floris Dokkum vertrekken bij de club uit Amsterdam. De 22-jarige middenvelder zal komend seizoen, net als WVHEDW, wel uitkomen in dezelfde klasse want Dokkum maakt de overstap naar Aalsmeer.

De middenvelder, die bij AFC alle selectie elftallen doorliep en het tweede elftal van de club aan de Zuidas haalde, speelde maar één jaar voor WVHEDW. Daarvoor speelde Dokkum voor het zaterdagelftal van AFC, in de competitie waar WVHEDW en Aalsmeer destijds ook actief in waren. Nu keert Dokkum met Aalsmeer dus terug in de tweede klasse.

09032013 AFCAALS Dokkum
Foto Tom Poederbach: Floris Dokkum hier in actie voor AFC tegen zijn toekomstige club Aalsmeer

In gesprek met Voetbal in Aalsmeer zegt de middenvelder dat hij in Aalsmeer een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Dokkum: “Aalsmeer heeft ambitie en daarnaast een prima selectie om komend seizoen hoge ogen te gooien. Daarbij voelde het gesprek met de technische leiding gewoon goed.”

Een goed gesprek met trainer Anthony Servinus leidde Dokkum naar Aalsmeer. Bij de club in Amsterdam-Oost kende Dokkum een goede start, maar werd het uiteindelijk een moeilijk jaar in de eerste klasse. “Voetballend kwamen we wel mee, maar bij het scheiden van de markt gaven we steeds niet thuis”, zegt Dokkum, die de degradatie als ‘niet nodig’ typeerde. Bij Aalsmeer hoopt Dokkum weer met een fijn gevoel op het veld te staan. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het plezier komend seizoen weer terugkomt.”

Naast Dokkum heeft Aalsmeer zich ook versterkt met Spiros Lomis. De middenvelder/aanvaller komt over van zondag eersteklasser De Kennemers. Eerder kwam Calvin Koster al terug bij Aalsmeer, nadat hij één seizoen voor Topklasser VVSB had gespeeld.

Met dank aan: Voetbal in Aalsmeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)