Home / Algemeen / Fortius en Michel Klijnzoon per direct uit elkaar

Fortius en Michel Klijnzoon per direct uit elkaar

Zondag derdeklasser Fortius en trainer Michel Klijnzoon hebben twee wedstrijden voor het einde van de competitie besloten uit elkaar te gaan. In goed overleg kwamen beide partijen tot dit besluit. Het is nog onduidelijk wie het seizoen afmaakt bij de Amsterdammers.

“Fortius heeft nog twee zeer belangrijke wedstrijden te gaan (DWS-uit en Ouderkerk-thuis, red.). Wij gaan er vanuit dat wij ook nog twee wedstrijden in de nacompetitie moeten spelen om handhaving of degradatie. Wij vonden Michel op dit moment niet meer de geschikte persoon om handhaving in de zondag derde te klasse te realiseren en vinden het oprecht spijtig dat dit allemaal zo gelopen is”, zegt de club in een verklaring. “Het bestuur van ASV Fortius hoopt dat de beslissing die genomen is de juiste is.”

Hoewel halverwege het seizoen zijn contract in Amsterdam-Oost werd verlengd, besloot Klijnzoon zelf na dit seizoen vanwege privéredenen te stoppen als hoofdtrainer. Klijnzoon: “Dit besluit staat los van mijn privé. Fortius heeft het initiatief genomen voor dit gesprek en uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen om vroegtijdig uit elkaar te gaan.”

Klijnzoon was in totaal zes seizoenen hoofdtrainer van Fortius, met een tussenpauze van drie jaar bij AS’80. Onder zijn leiding promoveerden de Amsterdammers in het seizoen 2014/15 naar de derde klasse. Vorig seizoen eindigde Fortius op een knappe negende plaats, nu staan ze twaalfde in de zondag derde klasse C. Volgend seizoen staat oud-profvoetballer Sergio Hellings voor de groep.

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend