Fortius geeft punten weg

Fortius is er in de zondag vierde klasse E niet in geslaagd om de 2-1 voorsprong tegen Oosthuizen vast te houden. Het werd uiteindelijk 2-2 ondanks dat de thuisclub de beste kansen had. Het duel werd eerder dit seizoen gestaakt vanwege een zware blessure bij een Oosthuizen speler.

Na het opstappen van trainer Rene van Vark een paar weken geleden wordt het eerste elftal nu geleid door jeugdtrainer Abdul Abidellah en adviseur en clubman Peter Kost. Het bestuur is nog steeds op zoek nara ene opvolger voor Van Vark. Besturuslid Leo de Zwart: “We zijn in gesprek met een aantal kandidaten maar het is allemaal nog erg prematuur. Voorlopig lossen we het op deze manier op. Of we na de winterstop een nieuwe trainer zullen hebben? Ik denk dat we iets meer tijd nodig hebben.”

De coaching tegen Oosthuizen werd gedaan door Martin van der Rijt. Hij zag in de resterende 28 minuten zijn ploeg voldoende kansen krijgen om de voorsprong verder uit te bouwen. Van der Rijt: “We haddn het gewoon af moeten maken we geven nu wel erg makkelijk de punten weg. We hebben zeker vier goede kansen gehad om te scoren.”

Oosthuizen kreeg precies een mogelijkheid maar dat leverde wel direct een doelpunt op. Het gebeurd na een kwartier spelen toen de Fortius doelman een voorzet weg stompte en Wouter de Lange in de rebound de 2-2 kon maken. Ook na de treffer kreeg Fortius nog mogelijkheden om de overwinning als nog naar zich toe te trekken maar de resterende tijd was niet voldoende.

Fortius gaat, dus nog steeds zonder trainer, de winterstop in met 12 punten uit 11 duels en staat daarmee op de negende plaats.

Deze weke hoopt de club wel bekend te maken hoe het volgend seizoen verder gaat met de zaterdagafdeling van de club. Leo de Zwart: “Woensdag heb ik nieuws voor je. We zijn bijna rond met een trainer en er komen ook een hoop nieuwe spelers.”

Foto facebook pagina VV Oosthuizen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)