Fortius geeft zege in slotfase uit handen tegen Zuidoost United

Fortius heeft in de vierde klasse F niet weten te winnen van Zuidoost United. De ploeg van trainer Michel Klijnzoon gaf in de slotfase een zege uit handen waardoor beide teams met een punt genoegen moesten nemen.

Fortius ging voortvarend van start. Een schot van Gilliano Nijman werd door de keeper Gregory Inge niet goed verwerkt waarna een schot van Nilton dos Santos da Mata Fernandes op de paal belande. Even later kreeg ook Zuidoost zijn eerste kans van de wedstrijd nadat Lorenzo Wouter was doorgebroken op de rechterflank en zijn schot door keeper Armin Ribic gekeerd zag worden. Fortius was in de beginfase van het duel de betere ploeg maar wist er voetbalend niet echt uit te komen. Fortius speelde inspiratieloos en hanteerde met name de lange bal.

1

Ondanks dat Fortius voor het meeste gevaar zorgde was het Zuidoost dat op een 0-1 voorsprong wist te komen. Kevin Bobson gaf een mooie steekpass op collega aanvaller Orville Blankendal die daarmee helemaal vrij voor de keeper kwam te staan en de bal in het doel schoot.

Na iets minder dan veertig minuten spelen dribbelde Kevin Bobson het strafschopgebied van Fortius in waarna hij even werd vastgehouden door verdediger Jimmy Monteiro. Bobson ging naar de grond, wilde een penalty hebben, maar scheidsrechter Kraanen vond het te weinig om de bal op de stip te leggen.

2

Na de sterke openingsfase van Fortius kwam Zuidoost steeds meer in de wedstrijd en zag het een vrije trap van Orville Blankendal op de paal belande. In de 41e minuut kreeg Zuidoost een levensgrote kans om op 0-2 te komen nadat een lange bal van Calvin Blankendal bij Orville Blankendal terecht kwam, laatstgenoemde wist te bal nog te toucheren waarna de bal bij Kevin Bobson terecht kwam, die overschoot.

Vlak voor rust kreeg Rachid Guenaoui nog een enorme kans om met een gelijke stand de kleedkamers op te zoeken. Claudio Monteiro was doorgebroken aan de linkerflank legde de bal terug op de vrij staande Guenaoui maar die schoot de bal net naast. Fortius deed er voor rust alles aan om alsnog langzij te komen en scoorde uiteindelijk ook. Na een goede actie van Rachid Guenaoui kwam de bal terecht bij Claudio Monteiro die langs de keeper ging en de bal in het doel schoot maar helaas voor Fortius werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel waardoor Fortius met een achterstand de kleedkamers moest opzoeken.

3

Na rust was het echter meteen raak voor Fortius. Rachid Guenaoui schiet zijn schot in eerste instantie geblokt worden door Kensy Kenswil waarna Guenaoui de bal weer weet te veroveren en van dichtbij de gelijkmaker binnenschiet. Daarna gaat het spel over en weer maar weten beide teams geen echte kansen meer te creeeren tot de 60e minuut.

Fortius back Moreno Toby dribbelde het strafschopgebied in en krijgt daar een bodycheck van Otmar Pome. De scheidsrechter geeft echter geen penalty maar een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. Maar de indirecte vrije trap wordt meteen geblokt door een muur van Zuidoost spelers.

In de 75e minuut een actie van invaller Rivo Bruinhart die de bal voor de goal langs speelt. Gilliano Nijman lijkt de bal gemakkelijk te kunnen binnenschieten maar met een prachtige sliding weet Zuidoost verdediger Otmar Pome de bal voor zijn schoen weg te snoepen. Uit de daarop volgende corner kopt Jimmy Monteiro de bal terug op Rivo Bruinhart die de bal over schiet.

Even later is het Moreno Toby die de bal terug legt op Abderrahim Nnafie. Die maakt ruimte voor het schot en ziet zijn inzet net naast gaan. Even later lukt het Fortius toch om op voorsprong te komen Gilliano Nijman geeft een prachtige lange bal op Claudio Monteiro die de bal hard en laag voorgeeft waarna Rachid Guenaoui de bal binnenschiet.

4
Toch hield de voorsprong van Fortius niet lang stand. Een goede actie van Zuidoost aanvaller Henny Manis die de bal afgeeft aan Lorenzo Wouter. Een goede voorzet op Virgil Clarence Lieuw-A-Soe die voor zijn man was gekropen en de bal in de rechterkruising schiet.

Na de 2-2 krijgen Zuidoost en Fortius beide nog een goede kans op een overwinning. Rivo Bruinhart geeft de bal goed voor op Gilliano Nijman maar het is weer Otmar Pome die er tussen komt. Na een korte corner geeft Jegny Kluivert de bal voor op verdediger Kensy Kenswil die de bal net naast kopt.

Zuidoost en Fortius spelen in een aantrekkelijke duel gelijk. Fortius begon sterk maar gaf uiteindelijk net teveel kansen weg waardoor een 2-2 einduitslag een terechte is.