Home / Algemeen / Fortius in slotfase alsnog langs Ilpendam

Fortius in slotfase alsnog langs Ilpendam

Zondag vierdeklasser Fortius heeft zich vlak voor tijd pas kunnen ontdoen van Ilpendam. In een onderling duel dat lang op 0-0 leek te eindigen, trok de ploeg van Sergio Hellings de wedstrijd in de slotfase alsnog naar zich toe met twee late treffers: 2-0.

Net als drie weken geleden waren beide teams aan elkaar gewaagd. Kansen waren ook schaars in Amsterdam-Oost. Namens de bezoekers schoot Bas Grootes rakelings naast, terwijl voor Fortius Rachid Guenaoui net over kopte. Gilliano Nijman probeerde het zelfs met een omhaal, maar ook dat leverde geen doelpunt op.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld: veel duels op het middenveld en weinig tot geen echte doelrijpe kansen. De twee subtoppers hielden elkaar in evenwicht en leken het verschil niet te kunnen maken. Totdat Fortius in de laatste vijf minuten toesloeg. Met een snelle aanval waren invallers Claudio Monteiro en Robin Nijman verantwoordelijk voor de 1-0, die door laatstgenoemde op het scorebord werd gebracht.

Ilpendam probeerde nog op zoek te gaan naar een gelijkmaker, maar was onzorgvuldig met de spaarzame kansen. Sem van Laarhoven schoot de bal in blessuretijd over het doel. In de snelle omschakeling gooide Guenaoui het duel definitief in het slot. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter van Ilpendam keurde de scheidsrechter de late 2-0 goed.

Door de overwinning heeft Fortius als nummer vier nu een voorsprong van drie punten op Ilpendam, dat één plekje lager staat. Wel heeft Ilpendam nog twee duels tegoed. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)